Vineri, 13: o zi horror într-o toamnă de groază!

vineri, 13 noiembrie 2020, 23:25
3 MIN
 Vineri, 13: o zi horror într-o toamnă de groază!

* Am scris şi cu alte prilejuri despre zilele de 13 care pică vineri, zile oarecum horror, că americanii au făcut până şi o serie de filme de groază, "Vineri, 13", pline de drujbe topoare, macete şi alte accesorii de luat piuitul. Mulţi consideră că sunt zile încărcate de ghinion, mai ales din pricina făpturilor necurate care îşi fac mendrele prin lume; se pare că respectivele făpturi au avut, în ultima vreme, un program încărcat, că de-abia s-au isprăvit ecourile sărbătorii de Halloween. Ni s-ar părea normal ca astăzi acestea să stea la locurile lor şi să nu bântuie prin ţară, din două motive mari şi late: fiindcă nu poartă mască, deci riscă să fie amendate, apoi fiindcă este campanie electorală, deci riscă să fie confundate cu diverşi candidaţi şi puse pe fugă cu bărdiţa. Totuşi, câteva dintre ele nu s-au astâmpărat şi au pornit deja prin lume, să facă rele, cam aşa:

* O fantomă în cearşaf alb, lung, până la pământ, a început să facă "Bu-hu-huuu!" la patru dimineaţa, lângă un bloc, trezind cetăţenii când le era somnul mai dulce; ei i-au zvârlit pe geam, în cap, pungi cu apă, aşa că respectiva a fugit să se usuce undeva; din păcate, până şi supermarketul non-stop, cu aer condiţionat înăuntru, era închis, aşa că biata fantomă a fost nevoită să se întoarcă în cimitir, unde s-a şters de apă cu o cucuvea mai adormită şi mai uscată.

* Zeci de morţi vii au ieşit şi ei la plimbare prin ţară, după miezul nopţii, să vadă ce s-a mai întâmplat de la Halloween încoace; au fost opriţi de o patrulă şi amendaţi fiindcă se aflau pe străzi la ora aia şi nu aveau asupra lor declaraţiile pe proprie răspundere. Unul dintre ei a încercat să explice agentului că n-are nevoie de mască, fiindcă el nu mai are nas şi nici nu mai respiră, dar omul legii, inflexibil, i-a reproşat că nici măcar nu respectă regulile de igienă, având mâinile murdare de pământ, cu unghii lungi.

* Nişte vampiri care nu erau la curent cu ultimele măsuri luate de autorităţi în sensul reducerii numărului de infectări au aşteptat ca fraierii, în noaptea trecută, să acosteze diverşi trecători întârziaţi şi să le sugă sângele; deşi pentru unii cetăţeni fusese zi de leafă, pe străduţele întunecate n-au mai trecut muritori cu chef şi cu mers împleticit, uşor de capturat şi de muşcat de gât. Singurii oameni văzuţi de vampirii cei zgribuliţi au fost nişte lipitori de afişe electorale; vampirul Mihăiţă a încercat să se dea la unul dintre ei, dar acesta i-a tras două peste meclă cu bidineaua plină de aracet, pe motiv că nu purta mască şi nu păstra distanţa.

* Oamenii de ordine au capturat cu pătura, în această dimineaţă, pe la 5.15, câţiva vârcolaci mai prostănaci, care tocmai produceau pagube avutului obştesc; se pare că aceştia ieşiseră cu gândul să muşte din Lună, dar, prostănaci fiind, muşcaseră din câteva becuri de pe stâlpi şi se curentaseră niţel. Vom reveni cu noi detalii!

Comentarii