Viorel Blăjuţ îşi anunţă demisia din PSD Iaşi şi sugerează că va fi alături de AUR

joi, 10 august 2023, 16:55
2 MIN
 Viorel Blăjuţ îşi anunţă demisia din PSD Iaşi şi sugerează că va fi alături de AUR

Într-o postare pe pagina personală de Facebook, Viorel Blăjuţ, fost preşedinte al organizaţiei municipal a PSD în urmă cu doi ani, anunţă că demisionează din partid. El spune că face acest lucru ca urmare a faptului că nu a fost lăsat să critice administraţia primarului Chirica. Amintim că întreaga filială municipală a PSD Iaşi a fost desfiinţată de liderul naţional al PSD, Marcel Ciolacu, în urmă cu aproximativ doi ani. Blăjuţ spune că va continua să fie activ politic şI sugerează că viitorul său ar putea fi alături de AUR. Redăm mai jos postarea sa:

 

Am demisionat din PSD Iași pentru că această organizație a devenit un SRL administrat de Măricel, pentru că nu eram lăsat să mă lupt pentru Iași, pentru că nu aveam voie să pomenesc numele lui Chirică, marele combinator imobiliar al Iașului, în nicio acțiune politică. La un moment dat am și întrebat dacă acesta s-a reînrolat înapoi în PSD. Organizația noastră municipală a fost dizolvată pentru că am pus o simplă întrebare (în calitatea de prim-vicepreședinte) slugilor lui Măricel din Consiliul Local: “Cum poate Chirică să tranzacționeze domeniul public al Iașului, iar voi, consilieri de opoziție, să băgați capul în nisip?”. Să ne amintim de afacerea “Zoiosu”, unde șantajiștii care dau bună ziua Iașului, au reușit performanța să vândă un teren care era al Primăriei, fără ca cineva din această instituție să reacționeze. Nici într-o republică bananieră nu se întâmplă așa ceva.

Plec din PSD cu gândul la Iași și nu o să mă ascund precum struțul. Îmi voi duce lupta mai departe, voi demasca afacerile cuplului toxic Măricel – Chirică. Iașul are nevoie de bărbați care să lupte să-i readucă măreția și importanța sa de altădată. Poate că nu sunt eu Alba ca Zăpada din politica ieșeană, dar măcar îm pasă de orașul meu și visez la momentul în care acesta va deveni al doilea cel mai important oraș din țară, nu orașul de pe locul secund ca număr de populație. Suntem Poarta Europei dinspre Orient, cu potențialul de dezvoltare cel mai mare din România, cu o resursă umană de calitate, cu o școală de înalt nivel și cu cele mai prestigioase minți din toate domeniile. Nu e păcat!? Vorba aceea: “Noi cerșim din poartă în poartă, iar colinele Iașului AUR poartă!”

Comentarii