Viteză maximă pentru proiectul viitorului Spital de Boli Respiratorii din Bucium

vineri, 21 mai 2021, 01:56
2 MIN
 Viteză maximă pentru proiectul viitorului Spital de Boli Respiratorii din Bucium

Nici nu s-a terminat licitaţia pentru primul pachet de documentaţii, şi a fost lansată a doua procedură, pentru celelalte studii şi avize necesare obţinerii autorizaţiei de construire

 

A fost scos la licitaţie contractul de achiziţie publică de servicii de proiectare pentru construirea şi dotarea Spitalului Clinic Integrat de Boli Respiratorii. Procedura lansată ieri de Consiliul Judeţean se referă la realizarea documentaţiilor tehnico-economice, respectiv a studiului de fezabilitate, inclusiv studiile aferente, deviz general, documentaţii pentru obţinerea avizelor şi acordurilor cu tot cu autorizaţia de construire, raportul privind impactul asupra mediului, auditul energetic şi expertiza tehnică pentru clădirea existentă pe sit. Preţul de pornire este 2,97 de milioane de lei, iar componenta financiară contează în proporţie de 40 la sută din ofertă. Ofertele şi cererile de participare pot fi depuse până pe 22 iunie, câştigătorul urmând să fie anunţat cel târziu la sfârşitul toamnei. Durata contractului este de 4 luni.

Este a doua etapă a realizării documentaţiei pentru proiectului noului Spital de Boli Respiratorii. La prima etapă, lansată luna trecută, s-au înscris 4 participanţi. Întocmirea documentaţiilor tehnico-economice – Plan Urbanistic Zonal (PUZ) inclusiv studii aferente şi documentaţii pentru obţinerea avizelor, tema de proiectare şi studiul de prefezabilitate, inclusiv studiile aferente, a fost evaluată la 310 mii lei, cu un termen de finalizare a contractului de 3 luni.

Noul Spital de Boli Respiratorii, cu o capacitate totală de 400 de paturi, va fi construit pe actualul amplasament al Secţiei „Dr. Clunet” din Bucium. Costul estimat al întregului proiect este de 116,5 milioane de euro, fără TVA.

Comentarii