Vizaţi un proces cu compania aeriană care v-a întârziat zborul? Atenţie mare la câteva amănunte!

Procesul unei ieşence cu Wizz Air este relevant în acest sens.

luni, 26 aprilie 2021, 01:50
2 MIN
 Vizaţi un proces cu compania aeriană care v-a întârziat zborul? Atenţie mare la câteva amănunte!

O ieşeancă cere companiei Wizz Air despăgubiri pentru întârzierea care a făcut-o să piardă legătura aeriană spre destinaţia finală. Cauza a fost înregistrată pe rolul Judecătoriei acum trei ani, ea aflându-se acum pe masa magistraţilor Tribunalului.

În cererea sa, L.M.O. a precizat că în martie 2017 a cumpărat două bilete de avion, spre Larnaca, de unde urma să ia alt avion mai departe. Primul zbor a fost însă anulat, L.M.O. fiind repartizată la un altul. Întârzierea de o oră şi 45 de minute a făcut-o să piardă legătura cu următoarea cursă. A solicitat despăgubiri, dar i s-a oferit doar contravaloarea biletului de avion al cursei pierdute, variantă pe care nu a acceptat-o.

Despăgubirile solicitate de femeie se ridicau la 250 de euro. În analiza cazului, judecătorii au reţinut faptul că hotărârile Curţii de Justiţie a Uniunii Europene stabilesc faptul că regulamentul privind compensarea şi asistenţa pasagerilor în cazul anulării sau întârzierii zborurilor trebuie interpretat în sensul că dreptul de compensare apare atunci când pasagerii ajung la destinaţia finală după peste trei ore de la cea prevăzută iniţial. Or, L.M.O. menţionase doar întârzierea primei curse, nu şi cea finală.

„Deşi reclamantei i s-a solicitat să precizeze dacă a ajuns la destinaţia şi modalitatea în care a ajuns, aceasta s-a limitat să precizeze că a ajuns, fără a detalia însă. Apreciind că în cauză nu s-a făcut dovada îndeplinirii condiţiilor regulamentului nr. 261/2004 CEE, pentru a putea beneficia de dreptul de compensaţie, instanţa va respinge cererea”, au conchis magistraţii Judecătoriei. L.M.O. a făcut apel împotriva sentinţei. Judecătorii Tribunalului au amânat la finele săptămânii trecute pronunţarea, pentru data de 29 aprilie. 

Cititi si: ”Wizzair e tipul de companie care daca poate sa te fure, te fura!”. Ghinionul unui ieșean

Comentarii