Vor calificare cu ouă roşii

vineri, 22 aprilie 2022, 01:43
2 MIN
 Vor calificare cu ouă roşii

 

După o deplasare extenuantă, handbalistele tricolore au câştigat în Feroe dar îşi vor juca prezenţa la Euro 2022 în prima zi de Paşte, la Râmnicu Vâlcea, într-un meci cu Austria transmis în direct de TVR1

Naţionala de handbal feminin a României a învins miercuri, în deplasare, reprezentativa Insulele Feroe, scor 31-21 (13-11), în penultima etapă din a doua grupa preliminară a Campionatului European din 2022. Crina Pintea a fost cea mai bună marcatoare a echipei noastre, cu 8 goluri. Au mai înscris Cristina Neagu 5 goluri, Lorena Ostase 4 goluri, Nicoleta Dincă 3, Sonia Seraficeanu 3, Alexandra Badea 2, Cristina Laslo 2, Sorina Tîrcă 1, Mădălina Zamfirescu 1, Eliza Buceschi 1, Corina Lupei 1. Tot miercuri s-a jucat şi cealaltă partidă a etapei din grupa 2, Austria – Danemarca, scor 22-38. Clasamentul grupei este următorul: 1. Danemarca – 10 p; 2. România – 5 p; 3.Austria – 5 p; 4. Feroe –  0p.

Ultima partidă a României în grupă va avea loc duminică 24 aprilie, la Râmnicu Vâlcea, cu Austria, meci care va fi transmis în direct de TVR 1 de la ora 18:00. Doar primele două echipe din fiecare grupă se califică la Campionatul European ce va fi găzduit de Slovenia, Macedonia de Nord şi Muntenegru în luna decembrie. Danemarca este deja calificată, având 5 puncte avans faţă de România şi Austria.

Reprezentantele noastre au remizat cu austriecele în meciul tur (33-33), după ce Bianca Bazaliu a înscris golul egalării în ultima secundă de joc. Tricolorele vin după o deplasare obositoare în îndepărtatul arhipelag, în tip ce austriecele şi-au conservat energia în meciul de miercuri seara, pierdut acasă în faţa Danemarcei (22-38). Echipa Austriei este pregătită de binecunoscutul tehnician german Herbert Müller, născut la Timişoara, bun cunoscător al handbalului românesc: a antrenat echipa Rulmentul Braşov şi a lucrat cu multe jucătoare române, atât la Braşov cât şi la HC Thüringer, echipă pe care o pregăteşte şi acum, în paralel. Cele mai bune jucătoara austriece sunt Sonja Frey, Patricia Kovacs şi Katarina Pandza, iar în poarta naţionalei apără Petra Blazek, care a evoluat la SCM Râmnicu Vâlcea şi Gloria Buzău.

Atuurile echipei noastre experienţa pe ansamblu dar şi valoarea unor jucătoare precum Cristina Neagu (care a lipsit în meciul tur), Crina Pintea sau Eliza Buceschi. Nu în ultimul rând, publicul vâlcean va fi un atu important pentru tricolore în perspectiva obţinerii calificării la Euro 2022

 

Comentarii