Vor reveni autorităţile asupra restricţiilor de la pelerinajul Sfintei Parascheva?

vineri, 09 octombrie 2020, 21:55
2 MIN
 Vor reveni autorităţile asupra restricţiilor de la pelerinajul Sfintei Parascheva?

Raed Arafat a vorbit la Digi24 despre interzicerea pelerinajului de la moaştele Sfintei Parascheva. Medicul a spus că „trebuie să înţeleagă lumea că aici nu este vorba nici de disproporţie, nici de discriminare, nici de dorinţa de a face rău unora sau bine altora. Aici este vorba de domeniul sănătăţii publice”. 

Referitor la comunicatul Patriarhului Daniel care consideră că interzicerea pelerinajului pentru credincioşii care nu locuiesc în Iaşi este o „măsură disproporţionată, discriminatorie”, care a fost luată „fără o consultare prealabilă” şi în care cere autorităţilor anularea măsurii, Raed Arafat spune că o revenire asupra interdicţiei poate fi doar una politică, nu sanitară. De asemenea, şeful ISU a explicat că nu numai prezenţa la pelerinaj este periculoasă ci şi drumul către Iaşi şi înapoi a mii de persoane prezintă un risc mare de infectare. Raed Rafat: Eu am evitat să comentez aspectul religios, tocmai pentru că mulţi au încercat să se folosească exact de faptul că „doctorul Arafat nu face parte din credinţa noastră, înseamnă că are ceva cu noi”. S-a folosit acest lucru în ultimele zile, s-a folosit de către unii într-un stil destul de neplăcut.

Trebuie să înţeleagă lumea că aici nu este vorba nici de disproporţie, nici de discriminare, nici de dorinţa de a face rău unora sau bine altora. Aici este vorba de domeniul sănătăţii publice.

Deciziile se iau analizând aspectele de sănătate publică. Noi am explicat logica care stă în spatele acestei decizii. Şi anume că este riscul de infecţie pe drum către, şi de acolo înapoi, plus timpul petrecut la faţa locului, dacă este un număr foarte mare de oameni.

Cititi mai multe pe digi24.ro

Comentarii