Vosganian îndeamnă la boicotarea referendumului. De ce se teme parlamentarul ieşean de Jusţiţie?

vineri, 17 mai 2019, 07:40
2 MIN
 Vosganian îndeamnă la boicotarea referendumului. De ce se teme parlamentarul ieşean de Jusţiţie?

Europarlamentarul Norica Nicolai (ALDE) a declarat ieri că există riscul ca, după alegerile din 26 mai, în Parlamentul European să intre numeroşi reprezentanţi ai partidelor care sunt extremiste sau eurosceptice. 

„Problema cu care ne vom confrunta este o prezenţă, mai mult decât dublă, a partidelor de extremă şi partidele eurosceptice. Sondajele spun că ar putea ocupa aproape chiar 300 de locuri (PE are 751 membri, n.r.)”, a spus ieri Nicolai, europarlamentarul aflându-se într-o vizită electorală la Iaşi. În context, europarlamentarul a apreciat că aprobarea unor directive europene va fi dificilă întrucât va fi greu de obţinut majoritatea necesară pentru adoptarea lor.

„Un studiu sociologic la nivel european a arătat că cele mai eurosceptice şi mai naţionaliste ţări sunt cele din vest. România nu este integrată în acest curent, noi nu avem euroscepticism, noi suntem foarte deschişi ca popor. În schimb, ne dorim, într-adevăr, ca interesele noastre naţionale să fie respectate în Europa”, a declarat Norica Nicolai. La rândul lui, liderul ALDE Iaşi, deputatul Varujan Vosganian, a îndemnat alegătorii să boicoteze referendumul convocat de preşedintele Klaus Iohannis pe tema justiţiei. „Îi îndemn pe români când votează să nu voteze la referendum pentru că nu este un referendum care să vrea cu adevărat să sondeze opţiunile românilor, ci doar să ajute pe un om să fure mingea şi să intre cu ea în teren. Finalitatea e «Iohannis captivus», uneori rămâne blocat în propriile sale idei”, a comentat Vosganian.

Comentarii