De Business

Punem punctul pe știi

Wizz Air a contestat ajutoarele acordate de statul român TAROM și Blue Air

vineri, 21 mai 2021, 09:00
1 MIN
 Wizz Air a contestat ajutoarele acordate de statul român TAROM și Blue Air

Operatorul aerian low-cost Wizz Air, liderul pieței românești pe transport aerian, a contestat la Tribunalul General al Uniunii Europene deciziile Comisiei Europene de acordare a ajutoarelor de stat către TAROM și Blue Air.

Wizz Air a constestat în ianuarie ajutorul de stat primit de TAROM, iar în urmă cu o lună a făcut același lucru și în cazul ajutorului primit de Blue Air.

Ryanair, cea mai mare companie low-cost din Europa, a deschis procese pentru anularea ajutorelor de stat a 16 companii europene, iar pe 19 mai a înregistrat primele victorii.

Tribunalul UE a admis două dintre acțiunile în anulare, cele pentru ajutoarele acordate operatorilor TAP Portugal și KLM. Sunt primele decizii care creează un precedent. Asta după ce Tribunalul UE a respins la începutul acestui an contestațiile formulte de Ryanair împotriva SAS, Finnair și Air France.

Oficiali ai Ryanair spun că ajutoare de stat în valoare de peste 30 de miliarde de euro au fost acordate companiilor din UE, și că acest lucru va distorsiona piața pentru următorii zece ani, dacă acestea nu vor fi oprite, în linie cu deciziile de astăzi ale Tribunalului UE.

Aflați amănunte de pe economica.net.

Comentarii