Workshopuri de film documentar pentru studenţi şi elevi

miercuri, 17 octombrie 2018, 12:00
2 MIN
 Workshopuri de film documentar pentru studenţi şi elevi

Studenţii şi liceenii din Iaşi au ocazia să participe la o serie de workshopuri de film documentar coordonate de regizorul Dragoş Zămosteanu, care se vor desfăşura începând cu data de 23 octombrie. Workshop-urile fac parte din cea de-a IX-a ediţie a Festivalului de Film Documentar DocEst, care va avea loc în perioada 14-18 noiembrie la Cinema Ateneu. 

La ediţia din acest an a DocEst vor putea fi văzute cele mai recente filme documentare, la proiecţii fiind invitate personalităţi din România, Germania şi Franţa. La workshopuri, participanţii vor învăţa tehnicile filmului documentar şi vor realiza în echipă un film marca DocEst, având ca temă Centenarul Marii Uniri. Întâlnirile se vor desfăşura sub forma unui laborator de creaţie, având drept scop cultivarea unui tip de privire „cinematografică“ asupra realităţii. Pe parcursul a două săptămâni, vor avea loc cinci întâlniri cu două grupe de cursanţi, în intervalul orar 16.00-18.00.

La fiecare întâlnire se vor proiecta şi se vor analiza fragmente din filme documentare. Până la finalul celor două săptămâni, cursanţii vor realiza scurte documentare, care vor fi montate ulterior într-un documentar de lungmetraj, ce va fi proiectat în cadrul Festivalului de Film Documentar DocEst 2018. Cei care doresc să ia parte la sesiunile de workshop trebuie să trimită un e-mail cu titlul „Workshop DocEst“, care să conţină o scrisoare de motivaţie şi o scurtă prezentare personală la adresele programm@kulturzentrum-iasi.ro şi equipe.iasi@institutfrancais.ro, până la data de 21 octombrie. 

Înscrierile se vor face în limita locurilor disponibile. Cursanţii trebuie să dispună fie de o cameră video, fie de un aparat de fotografiat care poate filma, fie de un telefon mobil cu cameră video HD. Doc Est este coorganizat de Primăria Municipiului Iaşi, Centrul Cultural German, Institutul Francez din Iaşi şi British Council. 

 

 

Comentarii