Worldstreet cere refacerea marcajelor pe DN 24, în urma accidentului de marţi

joi, 07 decembrie 2017, 14:10
2 MIN
 Worldstreet cere refacerea marcajelor pe DN 24, în urma accidentului de marţi

Reprezentanții Asociaţiei Worldstreet cer refacerea marcajelor de pe DN 24 pentru a preveni producerea accidentelor. Ultimul accident pe acest tronson de drum a avut loc marţi, atunci când şi-a pierdut viaţa o tânără în vârstă de 21 de ani.

Redăm comunicatul adresat Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Iaşi:

"În atenţia domnului Ovidiu Laicu, directorul Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Iaşi

Ca urmare a accidentelor numeroase care au avut loc pe Drumul Naţional 24 care face legătura bulevardului CA Rosetti cu localitatea Vulturi, Asociaţia Worldstreet notifică conducerea Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Iaşi să efectueze de urgenţă refacerea marcajului acestui sector de drum.

Porţiunea de drum de la ieşirea din Iaşi, către Cârlig şi Vulturi nu a mai fost marcată de mai mulţi ani de zile şi a devenit un pericol real pentru şoferii care tranzitează zona.

Pe timp de noapte, şoferii trebuie să reducă foarte mult regimul de viteză pe acest sector de drum deoarece marginile drumului nu se disting. De asemenea, pe acest sector de drum sunt o serie de curbe periculoase, iar axul drumului trebuie „ghicit” de către participanţii la trafic, mărind foarte mult riscul de a intra pe sensul opus de mers.

Un pericol la fel mare pe acest drum îl constituie ceaţa pe timpul nopţii. Acest fenomen, pe timp de noapte, combinat cu umezeala de pe şosea, creează şoferilor care circulă pe acest drum o senzaţie de orbire şi stres, care pot duce la iminenţa producerii unor accidente rutiere".

Comentarii