Zece ani de detenţie pentru derbedeul criminal care a ucis pentru doar 10 lei

Acesta va sta într-un centru de reeducare până la majorat. Detaliile crimei sunt uluitoare şi revoltătoare.

vineri, 13 septembrie 2019, 01:50
2 MIN
 Zece ani de detenţie pentru derbedeul criminal care a ucis pentru doar 10 lei

Curtea de Apel Iaşi l-a găsit vinovat de omor pe Ştefan Popa, un tânăr de 17 ani care, la finele anului trecut, a fost protagonistul unui caz şocant. Popa va sta închis pentru următorii 10 ani, într-un centru de reeducare pentru minori până la majorat, el fiind obli­gat să achite şi aproximativ 35.000 de lei către stat şi către cele două spitale care au îngrijit-o pe victima sa înainte de a muri. 

Ştefan este originar din localitatea Vâlcele, comuna Vlădeni, şi în ultimii ani a fost implicat în mai multe scandaluri în satul său. Înainte să fie arestat preventiv pentru omor, puştanul a fost închis într-un alt dosar, în care a fost acuzat de tâlhărie. Crima a fost comisă în ziua de 14 octombrie 2018, atunci când Ştefan Popa şi un prieten de-al său, de 13 ani, se aflau pe terasa unui bar din Vâlcele. Conform imaginilor surprinse de camerele de supraveghere ale barului, Popa merge la masa la care se afla un bărbat de 57 de ani, Teodor Alexuc, şi începe să îl lovească pe acesta cu picioarele şi pumnii în cap şi corp. Puştiul de 13 ani vine şi el, la un moment dat, să dea în Alexuc, procurorii concluzionând că el e cel care a sustras cei 10 lei din buzunarul victimei. Minorii au împărţit banii după ce l-au lovit pe Alexuc.

După câteva minute în care l-a bătut crunt pe Alexuc, adolescentul s-a potolit, iar victima a mers la casa sa, situată la câţiva metri de bar. Deşi victima era deja grav rănită, Ştefan Popa nu s-a potolit şi a mers după Alexuc. A intrat în curtea sa doar cu gândul de a continua să îl bată, loviturile puternice aducându-l pe bărbat în stare de inconştienţă. O vecină l-a găsit pe Alexuc Teodor şi a sunat la 112. „Când am venit acasă, se auzea de la el un zgomot urât de la plămâni. Era plin de sânge, am anunţat Salvarea, l-am spălat“, a spus vecina, imediat după arestarea lui Ştefan Popa. Teodor Alexuc a stat internat în spital aproximativ o lună, murind la spital pe 17 noiembrie.

Comentarii