Zece cadre didactice de la Colegiul Naţional au mers în Spania în cadrul unui proiect Erasmus

luni, 08 august 2022, 01:50
2 MIN
 Zece cadre didactice de la Colegiul Naţional au mers în Spania în cadrul unui proiect Erasmus

Activităţi de formare pentru profesorii Colegiului Naţional Iaşi. Zece profesori au participat la Cursul Digital Platforms: Using Apps and E-Learning Solution, din cadrul primului an al acreditării Erasmus^ Educaţie şcolară – mobilităţi de învăţare individuală.

 

Timp de zece zile, profesorii au participat alături de alte cadre didactice din Slovacia şi Ungaria, la activităţi pregătite de formatorii de la Europass Teacher Academy. Aceştia au creat contexte pentru prezentarea şi utilizarea unor platforme digitale, precum Trello, Moodle, G-Suite etc. care să sprijine procesul educaţional. Totodată, programul de formare o oferit posibilitatea folosirii unor aplicaţii specifice învăţării digitale, precum TedEd, Quizlet şi Edpuzzle. Activităţile de formare destinate dezvoltării competenţelor de învăţare prin intermediul tehnologiei au fost dublate de activităţi de cunoaştere şi înţelegere a diferitelor sisteme de educaţie europene, dar şi de descoperire a patrimoniului cultural local.

Prin acest proiect, organizatorii şi-au propus îmbunătăţirea competenţelor cadrelor didactice în ceea ce priveşte utilizarea tehnologiei în procesul de predare – învăţare – evaluare, crearea unor strategii didactice inovative, atractive pentru elevi, precum şi dezvoltarea unor parteneriate care să permită racordarea la reţelele profesionale din UE. Formarea a avut loc în Valencia, Spania şi este finanţat de Comisia Europeană. Organizatorii spun că activităţile răspund nevoii de formare a resursei umane din şcoală, oferind posibilitatea adaptării la noile tendinţe din educaţie din perioada post-pandemică.

La finalul cursului, participanţii vor avea de realizat un portofoliu cu activităţi pe care le vor aplica la clasă. De asemenea, aceştia vor prezenta colegilor din Colegiul Naţional şi din alte instituţii, precum şi un tutorial de utilizare a platformelor şi aplicaţiilor digitale. Toate aceste materiale realizate de profesorii beneficiari ai proiectului vor fi incluse într-un ghid de bune practici, care va fi postat pe site-ul liceului, devenind astfel o resursă educaţională deschisă şi disponibilă tuturor persoanelor interesate.

Comentarii