Zece pretendenți la dirigenția de șantier pentru noul terminal de pasageri

sâmbătă, 18 iunie 2022, 01:50
1 MIN
 Zece pretendenți la dirigenția de șantier pentru noul terminal de pasageri

La licitația organizată de Aeroportul Iași pentru achiziționarea serviciilor de supervizare și dirigenție de șantier pentru proiectul de extindere a infrastructurii aeroportuare au fost înscrise nu mai puțin de zece oferte. Valoarea estimată a acestor servicii este de 4,5 milioane de lei – finanțare POIM, la fel ca și proiectul de construire a terminalului de pasageri și de extindere a parcării. 

Opt oferte vin din partea unor asocieri de firme, iar două, din partea unor ofertanți unici. Unul dintre aceștia este Consitrans, compania care a realizat masterplanul de dezvoltare a aerogării și care acum se ocupă de studiul de fezabilitate și de proiectarea segmentului ieșean al Autostrăzii A8.

Câștigătorul licitației va trebui să acopere, cu personal calificat, întreaga perioadă de proiectare și execuție a lucrărilor de construcție, respectiv 21 de luni. Ținta este „implementarea cu succes a investițiilor și atingerea tuturor indicatorilor de performanță în perioada de eligibilitate a contractelor, asigurând în același timp respectarea standardelor din legislația națională și europeană privind execuția lucrărilor și protecția mediului”, precizează anunțul de licitație.

Între timp, ieri, conducerea regiei a făcut un nou apel către pasageri să folosească transportul public de călători întrucât parcarea este din nou plină. Amintim și că traficul record de pasageri înregistrat în ultimele luni solicită la maxim infrastructura de procesare pentru îmbarcare-sosire a actualelor terminale de pasageri. Cu o capacitate dublă față de ce poate să ofere acum aerogara ieșeană, terminalul T4 va descongestiona traficul după ce va fi inaugurat.

Cititi si: Terminalul 4 al Aeroportului, gata în septembrie anul viitor

Comentarii