Zeci de femei au dat în judecată Pornhub pentru publicarea unor videoclipuri

vineri, 18 iunie 2021, 11:48
1 MIN
 Zeci de femei au dat în judecată Pornhub pentru publicarea unor videoclipuri

Un număr de 34 de femei din SUA au depus joi o plângere la un tribunal din California în care acuză site-ul Porhhub și compania care îl deține că au publicat cu bună știință videoclipuri în care acestea sunt victime ale violurilor și ale altor abuzuri sexuale, inclusiv când erau minore.

Avocații reclamantelor acuză site-ul, precum și compania mamă, MindGeek (unul dintre giganții mondiali ai internetului pentru adulți), că sunt „o întreprindere infracțională clasică” al cărei model de afaceri se bazează pe exploatarea în scopuri financiare a unui conținut sexual neconsensual. „În acest caz este vorba despre violuri, nu despre pornografie”, se arată în plângerea depusă

Dintre reclamante, 14 au susțin că erau minore la momentul faptelor și, ca atare, au fost „victime ale traficului sexual de copii”. Toate cele 34 acuză Pornhub că a profitat de pe urma videoclipurilor încărcate fără știrea lor și, prin urmare, fără consimțământul lor. Ele solicită despăgubiri pentru prejudiciul suferit.

Singura care a vorbit public în presă este Serena Fleites. În 2014, ea a aflat că un videoclip în care iubitul ei a forțat-o să apară când avea doar 13 ani este pe Pornhub. Cu toate că acel clip titra explicit că este vorba despre o „brunetă de 13 ani”, el a rămas pe site până când adolescenta, dându-se drept mama ei, a solictat Pornhub să-l retragă. Platforma a dat însă curs cererii după câteva săptămâni, timp în care videoclipul a rămas online, mai susține reclamația.

Aflați amănunte de pe libertatea.ro.

Comentarii