Zeci de persoane, în carantină în spaţiile Arhiepiscopiei

Instituţia a anunţat că are disponibile aproape 150 de locuri, în Iaşi şi în Neamţ, celor carantinaţi oferindu-le atât adăpost, cât şi masă.

marți, 17 martie 2020, 02:50
2 MIN
 Zeci de persoane, în carantină în spaţiile Arhiepiscopiei

Arhiepiscopia Iaşilor a pus la dispoziţia autorităţilor pentru carantină 100 de locuri de cazare în judeţul Neamţ şi 48 de locuri de cazare în judeţul Iaşi. Reprezentanţii Arhiepiscopiei au menţionat că nu pot oferi detalii despre spaţii, aceste informaţii putând fi oferite doar de către autorităţile care gestionează situaţia în prezent. 

Ieri, preotul Constantin Sturzu, consilier al Sectorului „Comunicare şi relaţii publice“ al Arhiepiscopiei Iaşilor şi purtător de cuvânt al Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei, a menţionat că, deocamdată, niciunul dintre spaţiile din judeţul Iaşi nu a fost deocamdată folosit. „Deocamdată, în judeţul Neamţ, au fost aduse 42 de persoane, dar noi mai avem locuri pe care le putem pune la dispoziţie. De asemenea, în judeţul Iaşi avem un număr de 48 de locuri pe care le-am pus la dispoziţia autorităţilor, la o oarecare distanţă de oraş. Nu a fost folosit, încă, niciunul – probabil se preferă cazarea oamenilor aflaţi în carantină în Iaşi sau în proximitate. Desigur, se oferă toate condiţiile: noi suntem pregătiţi să oferim masă şi tot ceea ce este nevoie. La solicitarea Primăriei Municipiului Iaşi, am oferit acum câteva zile şi un număr de peste 100 de porţii de mâncare, însă, dacă va fi nevoie, când suntem solicitaţi, răspundem şi în acest sens. Suntem deschişi la toate apelurile, la tot ceea ce este nevoie să punem la dispoziţie: spaţii de cazare, mâncare şi orice altfel de ajutor“, a punctat Constantin Sturzu.

În ceea ce priveşte activitatea Bisericii, el a menţionat că în această perioadă s-a intensificat programul de rugăciune, fiind oficiate slujbe pentru izbăvirea de boală, de epidemie şi pentru vindecarea celor bolnavi şi paza bătrânilor, dar şi pentru cei care îi îngrijesc pe bolnavi. De asemenea, Constantin Sturzu îi îndeamnă pe credincioşi să asculte sfaturile autorităţilor şi să evide să iasă din casă pe cât posibil. „Îi rugăm să nu iasă din casă, să vină la biserică în condiţiile pe care le-am stabilit, astfel încât să nu se creeze nici aglomeraţii, nici situaţii în care se pot infecta unii pe ceilalţi“, a subliniat Constantin Sturzu.

 

 

Comentarii