Ziua şi contractul de modernizare de drumuri la Ciorteşti

marți, 25 mai 2021, 01:50
1 MIN
 Ziua şi contractul de modernizare de drumuri la Ciorteşti

Fără îndoială, săptămâna trecută a fost una foarte bună pentru administraţia comunei Ciorteşti: un al treilea contract de lucrări la drumurile din comună a fost atribuit la Compania Naţională de Investiţii.

Este vorba de servicii de proiectare, asistenţă tehnică şi execuţia de lucrări pentru reabilitarea drumurilor afectate de pagubele produse în urma calamităţilor în satul Deleni din comuna menţionată.

De la o valoare estimată de 4,9 milioane de lei, reabilitarea drumurilor a fost adjudecată de Conest, contra sumei de 4,36 de milioane. Durata constractului este de 44 de luni şi include garanţia lucrărilor.

Un alt contract, de modernizare a 4 km de drum de interes local pe raza comunei, a fost atribuit tot societăţii Conest, pentru 5,51 milioane (fără TVA). În acest caz, finanţarea este asigurată din fonduri europene, prin Programul Naţional de Dezvoltare Rurală.

De asemenea, aşa cum am relatat, au început şi lucrările de modernizare la DJ 244D, drum care străbate comunele Dolheşti şi Ciorteşti. Cei 11,2 km de drum vor fi refăcuţi la standarde actuale de firma nemţeană Danlin XXL în următoarele 8 luni.

Comentarii