Zona din jurul Iaşului în care ne putem deplasa fără declaraţie! Sunt incluse 19 comune

sâmbătă, 16 mai 2020, 01:58
1 MIN
 Zona din jurul Iaşului în care ne putem deplasa fără declaraţie! Sunt incluse 19 comune

Este vorba de un areal din care fac parte Iaşul şi 19 comune apropiate.

Conform hotărârii Guvernului de impunere a stării de alertă, nu este necesară declaraţie tip pe proprie răspundere pentru deplasarea în interiorul localităţii de domiciliu, dar nici în interiorul zonelor metropolitane, acolo unde sunt acestea constituite.

Zona Metropolitană Iaşi, deşi aproape deloc funcţională, a fost prima din ţară constituită oficial, şi cuprinde mai multe comune, unele adiacente municipiului Iaşi, altele chiar ceva mai departate. În imagine, dacă sunteţi ieşean sau cu domiciliul în una din comunele din acest perimetru, puteţi circula fără declaraţie în acest areal denumit Zona Metropolitană.

Pentru că au persistat unele nelămuriri referitoare la câteva comune care au statut de membru observator în organizaţie, pe pagina de Facebook Zona Metropolitană au fost postate câteva clarificări.

Astfel, ZMI este formată din municipiul Iaşi şi 19 comune din apropiere: Aroneanu, Bârnova, Ciurea, Comarna, Dobrovăţ, Holboca, Leţcani, Miroslava, Mogoşeşti, Movileni, Popricani, Prisecani, Rediu, Schitu Duca, Tomeşti, Ţuţora, Ungheni, Valea Lupului şi Victoria.

Comentarii