Zona se schimbă radical: undă verde pentru opt blocuri de 11 etaje pe bulevardul Poitiers

Trei clădiri vor fi birouri şi cinci vor fi cu locuinţe. În total, suprafaţa construită va fi de 10 hectare.

joi, 19 iulie 2018, 01:50
3 MIN
 Zona se schimbă radical: undă verde pentru opt blocuri de 11 etaje pe bulevardul Poitiers

Un proiect urbanistic important a primit, ieri, girul consilierilor locali din cadrul Comisiei de urbanism. Proprietarul ansamblului „Vişoianu“, Cătălin Tudosă, prin intermediul firmei sale (Cat Construct SRL), a obţinut undă verde pentru ridicarea a opt blocuri cu 11 etaje pe bd. Poitiers nr. 2, imediat după intersecţia cu str. Bucium. 

Trei dintre blocuri vor fi clădiri de birouri şi vor fi amplasate la bulevard, fiind unite printr-un front cu două imobile (parter şi un etaj) ce vor găzdui spaţii comerciale. În spatele celor trei clădiri vor fi cinci blocuri de locuinţe, fiecare cu câte 11 etaje, în condiţiile în care parcările sunt prevăzute, în general, la subsol, pe două niveluri la fiecare imobil. În total, investitorul spune că suprafaţa desfăşurată construită va fi de 100.000 mp, ceea ce înseamnă, conform normelor locale, amenajarea unui număr de aproximativ 1.400 de locuri de parcare.

Accesul principal la noul ansamblu va fi făcut dinspre bd. Poitiers, iar, în colaborare cu alţi investitori din zonă (Continental şi Lidl) există premisele creării unei artere de circulaţie paralele cu calea ferată. În Planul Urbanistic Zonal (PUZ) apare şi un spaţiu de joacă pentru copii ce ar urma să fie amenajat la limita estică a amplasamentului, spre intersecţia cu străzile Bucium şi Trei Fântâni. Investitorul imobiliar are la dispoziţie o suprafaţă totală de peste 2,5 ha, terenul fiind achiziţionat anul trecut pentru o sumă ce a depăşit 14 milioane lei. Înainte de a demara proiectul, Cat Construct SRL trebuie să demoleze cel puţin 20 de construcţii existente acum pe amplasament, autorizaţia fiind în curs de emitere. În trecut, pe amplasament a funcţionat staţia de betoane a Incom SA. Un alt proiect aprobat ieri de Comisia de urbanism aparţine firmei Antrepriza Casa SRL şi unei persoane fizice (Theresa Moruzzi).

Amplasamentul este în zona str. Spital Paşcanu 2-4, iar pe teren urmează a fi construite cinci blocuri cu o suprafaţă desfăşurată construită (utilă) de 11.625 mp. Potrivit propunerii urbanistice vor fi amenajate 155 de apartamente şi tot atâtea locuri de parcare. Pentru acest proiect, consilierii au dat un aviz condiţionat şi au solicitat investitorului ca, la faza de autorizare, să aducă clarificări cu privire la amplasarea locurilor de parcare. Alte proiecte urbanistice aprobate de consilieri au vizat zone precum Bucium (locuinţe colective mici), şos. Naţională – lângă pasajul Băncilă (clădire de birouri), Galata (locuinţă individuală) şi Nicolina (locuinţă individuală). În schimb, proiectul Dazz Group SRL de pe şos. Moara de Foc, ce constă, în principal, în ridicarea unei clădiri cu 15 etaje (locuinţe) a fost din nou amânat.

Principala problemă a proiectului, aşa cum a invocat Comisia de urbanism, constă în faptul că terenul Dazz Group (4.447 mp) înconjoară o clădire ce nu se află în proprietatea firmei, iar consilierii solicită ca investitorul să ţină cont şi de acest imobil în stabilirea indicatorilor urbanistici. Pentru dezvoltator, acest lucru ar însemna o reducere a regimului de înălţime. Nu în ultimul rând, alte trei proiecte urbanistice au fost amânate: construirea de locuinţe în Copou, Tătăraşi şi Centru. În aceste cazuri, consilierii au solicitat clarificări privind căile de acces şi amplasarea parcărilor. 

 

 

Comentarii