Unul pleaca, altul vine

marți, 04 august 2009, 20:44
2 MIN
 Unul pleaca, altul vine

Un singur antrenament! Atit a imbracat tricoul Politehnicii Iasi atacantul brazilian Andre Luis Correia Diogo Nunes. Sosit la inceputul saptaminii in Iasi, pentru a da teste, sud-americanul de 25 de ani a participat la sedinta de pregatire a "alb-albastrilor" derulata luni seara, insa nu s-a mai prezentat la antrenamentul de ieri dimineata a gruparii din Copou. Motivul? Sefii ieseni i-au transmis ca poate sa plece acasa fiindca se renunta la achizitionarea lui, anuntul oficial fiind prezentat de presedintele executiv, Sorin Boca: "Andre Nunes are calitati, insa nu era pus la punct cu pregatirea fizica. Ne lua cam o luna pina sa ajunga la o forma relativ buna. Cum noi sintem presati de timp, avind nevoie imediata de un atacant pe care sa ne bazam, am decis sa renuntam la jucatorul brazilian". Motivul necosmetizat al deciziei Politehnicii este legat de surplusul serios de kilograme pe care Nunes le avea, Boca nespunind lucrurilor pe nume pentru a nu altera relatia cu impresarul jucatorului, fostul international Adrian Ilie. De altfel, brazilianul, care a mai jucat in Europa la echipa poloneza Zaglebie Lubin si la Gloria Buzau, a ratat recent semnarea unui contract cu Pandurii Tirgu Jiu din cauza faptului ca era supraponderal.

In ciuda plecarii jucatorului amintit, antrenorul Iasului, Petre Grigoras, are tot doi atacanti in probe! Asta pentru ca, in afara lui Ibraima Balde, jucatorul din Guineea Bissau ajuns de saptamina trecuta in Iasi, incepind de ieri se afla in teste la Poli si Leandro Mariano da Silva, brazilianul de 20 de ani care a facut parte in returul trecut din lotul Politehnicii. Desi nu a fost folosit deloc de antrenorul Iasului din acea perioada, Cristiano Bergodi, despre Leandro, care apartine de clubul ceh de liga a doua Banik Most, s-a spus ca ar fi fost o tinta a Stelei in vara, atunci cind tehnicianul italian a trecut in Ghencea.

Atit Leandro cit si Ibraima au fost folositi aseara in repriza a doua a unui joc-scoala pe care Iasul l-a disputat cu o echipa secunda a Cetatii Suceava. In primul act, Poli s-a bazat pe echipa a doua (scorul a fost 3-0) in timp ce in repriza secunda (cind a fost 4-0 pentru gazde), in afara celor doi atacanti aflati in probe, la ieseni au jucat Marc, Straut, Straton, Mihaes (de la Poli II), Pecnik, Buhusi, Poparadu, Tincu si Florin Sandu.

Comentarii