100 de euro studenţilor ce pleacă în străinătate ca să-şi plătească testele COVID-19

luni, 29 martie 2021, 01:50
2 MIN
 100 de euro studenţilor ce pleacă în străinătate ca să-şi plătească testele COVID-19

Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi a decis acordarea din veniturile proprii a unui supliment financiar studenţilor Erasmus ce vor beneficia de mobilităţi de studiu sau practică în perioada următoare. 

Pe lângă bursa lunară Erasmus, ce variază în funcţie de ţara gazdă între 470 şi 520 euro pentru mobilităţile de studiu, respectiv între 670 şi 720 euro pentru mobilităţile de practică, fiecare student Erasmus care va pleca în mobilitate în perioada următoare va primi o bursă suplimentară în valoare de 100 de euro. Reprezentanţii universităţii justifică suplimentarea financiară în contextual în care mobilităţile sunt desfăşurate în timpul pandemiei de COVID-19, când deplasările internaţionale sunt condiţionate de teste ce pot fi costisitoare pentru studenţi.

„În prezent, mobilităţile studenţeşti Erasmus se pot desfăşura în format fizic, online sau mixt, în funcţie de decizia instituţiei partenere şi de evoluţia pandemiei la nivel internaţional. Suplimentul financiar va fi acordat studenţilor Erasmus care vor desfăşura mobilitatea de studiu sau practică fie în format fizic, fie în format mixt, sprijinind astfel studenţii să acopere cheltuielile suplimentare legate de deplasarea internaţională”, au transmis reprezentanţii UAIC. Selecţiile Erasmus pentru mobilităţi de studiu şi practică sunt în desfăşurare la toate facultăţile UAIC, studenţii urmând să înceapă mobilitatea la o instituţie parteneră a UAIC în cursul anului academic viitor (în cazul mobilităţilor de studiu), respectiv în următoarele luni (în cazul mobilităţilor de practică). 

Comentarii