anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM

vineri, 20.05.2022

38 de noi posturi didactice validate la Universitatea Tehnică „Gh. Asachi“

GALERIE
tuiasi
 • tuiasi
- +

Universitatea Tehnică „Gh. Asachi“ (TUIASI) a validat în această săptămână 38 de posturi didactice pe perioadă nedeterminată, concursurile fiind validate în cadrul şedinţei Senatului TUIASI de joi, 14 februarie. Din cele 38 de posturi, cinci sunt posturi de profesor, 12 de conferenţiar, 18 de şef de lucrări sau lector şi trei de asistent universitar.

În cazul posturilor de profesor, unul este la Facultatea de Inginerie Chimică şi Protecţia Mediului „Cristofor Simionescu“, două la Facultatea de Construcţii şi Instalaţii, unul la cea de Electronică Telecomu­nicaţii şi Tehnologia Informaţiei şi unul la Facultatea de Arhitectură „G.M. Cantacuzino“.

Spre deosebire de anii trecuţi, conducerea Politehnicii ieşene a remarcat că interesul pentru posturile didactice a crescut, iar creşterea salariilor din învăţământ ar putea fi unul dintre motivele pentru care mult mai mulţi tineri decid să urmeze o carieră didactică.

„Cele mai multe poziţii au fost ocupate de persoane din universitate, de pe posturi inferioare, dar avem şi posturi pe care au concurat cei din afara universităţii. După cum se poate observa, predomină posturile de conferenţiar şi şef de lucrări. Putem spune că se menţine în continuare problema penuriei de personal în domeniul IT, pentru că există o concurenţă majoră din mediul privat, dar în acelaşi timp cariera academică universitară începe să devină atractivă, şi prin creşterea salariului. Şi la acest concurs am avut două persoane ce au candidat pe un post de şef de lucrări, ambele din afara sistemului. Ne aşteptăm ca, pe viitor, numărul de candidaţi să devină din ce în ce mai mare“, a declarat prof.univ.dr.ing. Neculai Seghedin, prorectorul responsabil cu activitatea didactică la TUIASI.

Concursurile pentru posturile didactice au avut loc în perioada 5-7 februarie.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Nimic de salvat

Pavel LUCESCU

Nimic de salvat

Încăput pe mâna lui Barna, Ghinea, Drulă, Năsui şi prietenii, USR a devenit un soi de anexă libertariană a PNL, unde ar fi logic să şi sfârşească, alături de gaşca Câţu-Gorghiu.

opinii

Simple notaţii

Alexandru CĂLINESCU

Simple notaţii

Sorin Oprescu mi-a fost dintotdeauna profund antipatic, şi asta înainte să aflu despre matrapazlâcurile lui. Îmi părea un şmecher de „capitală”, un ins cu apucături golăneşti, vulgar şi agresiv. Îl situam cam pe aceeaşi treaptă cu Becali, deşi la acesta din urmă mai puteam detecta nişte urme de umanitate. Am aflat, în urma condamnării lui Oprescu, ceea ce, probabil, ştia destulă lume: doctorul lucra în stil mare, cerea şpăgi colosale, avea - precum mafioţii - oameni de încredere care îl protejau şi îşi asumau treburile riscante. 

Tencuiala antiseismică

Neculai SEGHEDIN

Tencuiala antiseismică

Desigur, o legendă urbană, unul din miturile care însoţesc toate amintirile, povestirile, convingerile legate de cutremur, care au dus la dezvoltarea unei adevărate culturi a seismului în România.

Love story la “om la lună”

George PLEȘU

Love story la “om la lună”

Se face curând un an de zile de când nu am mai scos din player-ul maşinii cd-ul cu albumul În caz de om la lună, strigaţi „om la lună, stânga/ dreapta” după caz.

pulspulspuls

Unde a dispărut de-o vreme şi de ce madam Şoşo, cea mai cu greutate sinatoare de Iaşi

PULS

Unde a dispărut de-o vreme şi de ce madam Şoşo, cea mai cu greutate sinatoare de Iaşi

Multă lumea ne-a tot întrebat în ultima vreme unde o fi dispărut din peisaj sinatoarea de Iaşi cu cea mai mare greutate (la quintale ne referim, nu la influenţă, evident), dar şi cu gura cea mai mare. Ei bine, stimaţi telespectatori, am apelat pentru un răspuns la această spinoasă problemă a politichiei locale, naţionale şi, de ce nu, chiar evropeneşti am putea spune, la aceeaşi sursă a noastră care ne-a spus câte una sau alta la momentul candidaturii ei la Iaşi pe listele auriste, când mai nimeni nu ştia de un’ s-o ia pe madam: adicătelea amicul Archibald Tănase, stimaţi telespectatori, că sigur vă era olecuţă dor de el, nu-i aşa?

Caricatura zilei

Cireșe, nu ruble

Editia PDF

Bancul zilei

Doi rechini : - Ce faci, ma? - Am fost bolnav... - Pai, ce-ai avut?  - Am mâncat un general rus si o saptamân (...)

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.