Activistul Dide: încă o lună de arest oferită de Tribunalul Iaşi

sâmbătă, 18 decembrie 2021, 03:00
1 MIN
 Activistul Dide: încă o lună de arest oferită de Tribunalul Iaşi

Activistul Cristian Dide va mai rămâne o lună în arest. Ceea ce Dide ar fi intenţionat să reprezinte o acţiune de protest originală pare să fi devenit pentru procurori şi judecători un dosar greu de trafic de droguri.

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism au cerut ieri, iar magistraţii Tribunalului au aprobat, prelungirea măsurii arestării preventive a lui Dide pentru încă 30 de zile. Astfel, Cristian Dide va rămâne în continuare în arest până cel puţin pe 21 ianuarie anul viitor. El mai are totuşi şansa de a-şi petrece Sărbătorile cu familia, întrucât decizia Tribunalului poate fi contestată în termen de 48 de ore.

Preşedintele organizaţiei neguvernamentale „Evoluţie în instituţie”, Cristian Dide, este cercetat de procurorii DIICOT pentru trafic de droguri de risc, faptă pedepsită cu închisoarea pe un termen cuprins între 2 şi 7 ani, dar şi pentru introducerea în ţară, fără drept, de droguri de risc, pentru care pedeapsa este cuprinsă între 3 şi 10 ani de închisoare.

Cercetările au fost demarate după ce Dide a trimis pe adresa DIICOT Iaşi două colete cu diverse produse conţinând cannabis, achiziţionate din ţară şi străinătate. Reprezentanţii asociaţiei lui Dide au explicat că acţiunea s-a dorit a fi o formă de protest faţă de neclaritatea legislaţiei româneşti în domeniu şi faţă de diferenţele de tratament legal al produselor derivate din cânepă în România, în comparaţie cu alte state europene.

Comentarii