Afacere cu un poliţist: a dat un Audi pe patru taxiuri şi a ieşit în pierdere

vineri, 07 mai 2021, 01:50
3 MIN
 Afacere cu un poliţist: a dat un Audi pe patru taxiuri şi a ieşit în pierdere

Agentul-şef care avea maşinile la stradă i-a spus ies 6.000 de lei lunar. Numai că socoteala a fost alta.

O afacere "între prieteni" s-a terminat după doi ani cu o plângere penală, continuată cu un proces care a intrat în al treilea an de la debut. Verdictul final se află în vârful pixului magistraţilor Tribunalului.

În septembrie 2014, între A.V. şi B.R. a fost încheiat un contract de schimb mai puţin obişnuit. A.V. i-a cedat lui B.R. un automobil Audi în valoare de 9.000 de euro, contra unui număr de patru taxiuri pe care B.R. le avea la stradă. Cei doi se cunoşteau de mult, B.R. era agent-şef în cadrul Poliţiei Municipiului, deci încrederea reciprocă nu a reprezentat o problemă.

Poliţistul i-a spus lui A.V. că va putea câştiga cu uşurinţă 6.000 de lei lunar din exploatarea taxiurilor, afacerea fiind astfel reciproc avantajoasă. În ziua stabilită pentru schimb, A.V. i-a predat lui B.R. automobilul şi cheile acestuia, iar B.R. i-a prezentat pe şoferii a trei din cele patru taxiuri promise, motivând că ultimul se afla la acel moment în service. A.V. nu şi-a făcut probleme şi nici nu a verificat starea tehnică a taxiurilor, bazându-se pe încrederea pe care o avea în prietenul său.

Doar că, în perioada imediat următoare, a constat că în decurs de o lună şi jumătate a câştigat de pe urma celor trei taxiuri doar 3.000 de lei, iar al patrulea taximetru nu i-a fost pus la dispoziţie niciodată. Mai mult, cele trei taxiuri au început să aibă probleme, fiind necesară repararea lor constantă, iar cheltuielile cu licenţa de transport erau prea mari faţă de aşteptări. A vrut să anuleze schimbul iniţial, dar B.R. a refuzat. Cum A.V. nu şi-a putut permite acoperirea cheltuielilor cu taxiurile, le-a pierdut, firmele Lux Taxi şi Euro Taxi predând folosinţa acestora altor persoane. Considerându-se înşelat, A.V. a formulat o plângere penală împotriva lui B.R. După doi ani de anchetă, Parchetul de pe lângă Judecătorie a dispus clasarea cauzei, aşa că A.V. s-a adresat instanţei. În faţa judecătorilor, A.V. a afirmat şi că se află în situaţia de a plăti în continuare impozitul pentru Audi şi amenzile contravenţionale aplicate celor care-l folosesc.

La rândul său, B.R. a precizat că l-a sunat în două rânduri pe A.V. pentru a perfecta vânzarea autoturismului, dar acesta a tot amânat, iar ulterior şi-a schimbat numărul de telefon. De asemenea, ar fi fost nevoit să cheltuiască 6.000 de lei pentru repararea maşinii. De altfel, a şi vândut-o între timp, iar din câte ştie, automobilul a fost dezmembrat încă din 2015, neputând fi astfel vorba de amenzi plătite de reclamant. Magistraţii Judecătoriei i-au dat parţial dreptate lui A.V., obligându-l pe poliţist să-i achite 28.000 de lei, nu 44.000 lei, cât solicitase acesta. Sentinţa a fost atacată de B.R. cu apel, Tribunalul rămânând ieri în pronunţare.

Comentarii