Afacerea de la DRDP: sediul pe care s-a dat 15,5 euro/m.p nu este luat de nimeni la 10euro/m.p.

sâmbătă, 01 octombrie 2022, 01:50
2 MIN
 Afacerea de la DRDP: sediul pe care s-a dat 15,5 euro/m.p nu este luat de nimeni la 10euro/m.p.

Clădirea unde a funcționat Regionala de drumuri naționale timp de mai bine de doi ani pe o chirie uriașă este și acum liberă. Anunțurile din portofoliile agențiilor imobiliare o prezintă acum cu încăperi mobilate și cu jaluzele la ferestre, totul la un preț de 10 euro/mp negociabil, din care 2 euro reprezintă taxa de mentenanță. Pentru toate cele cinci niveluri oferite spre închiriere se cer 25 de mii de euro/ lună.

Afacerea a fost pusa la cale in timp ce Laicu era sef la DRDP Iasi

Prin contractul aprobat la sfârșitul anului 2018 în Consiliul de Administrație al Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere, chiria stabilită pentru DRDP Iași era de 38 de mii de euro, respectiv 15,5 euro/mp. Contractul de locațiune a fost încheiat pe 5 ani și prevedea despăgubiri echivalentul a 6 chirii dacă era întrerupt înainte de termen.

Chiria stabilită pentru DRDP Iași era de 38 de mii de euro, respectiv 15,5 euro/mp

Amenajările interioare făcute înaintea mutării birourilor Regionalei au costat și ele 400 de mii de euro. De altfel, anunțurile de acum menționează că imobilul este renovat complet.

Ziarul de Iași a relatat în ianuarie 2019 despre chiria umflată artificial de la 6 euro/ mp, cât menționau atunci anunțurile, la 15,5 euro. La vremea aceea, Ovidiu Laicu a subliniat că o asemenea clădire era potrivită pentru administrația Direcției, întrucât încăpeau aici toate birourile, spre deosebire de vechiul și actualul sediu de pe strada Gh. Asachi. Desigur, suprafţa este mai mare, dar chiria se plăteşte pe metru pătrat. Ovidiu laicu, mai spunea atunci că în preţul chiriei intra şi costul amenajărilor pentru o clasificare într-o categorie superioară de birouri. Cu toate acestea, acum acelaşi spaţi este scos la vânzare, cu amenajările făcute, la o chirie mult mai mică – şi negociabilă – şi cu toate acestea nu are mare căutare.

Clădirea aparține SC Ștefana SRL, administrată de familia Covalciuc. Ștefan Covalciuc este coleg de partid (PSD) cu Ovidiu Laicu, directorul de atunci al DRDP

Clădirea aparține SC Ștefana SRL, administrată de familia Covalciuc. Ștefan Covalciuc este coleg de partid (PSD) cu Ovidiu Laicu, directorul de atunci al DRDP, revenit în funcție la începutul acestui an.

Contractul cu Regionala de drumuri naționale i-a adus familiei Covalciuc peste un milion de euro. De cealaltă parte, DRDP a revenit în martie 2021 în vechiul sediu, mai mic, dar unde și chiria e circa 8 mii de euro, de aproape 5 ori mai mică. În schimb, termenul de locațiune este de 3 ani, timp în care DRDP, respectiv CNAIR trebuie să decidă asupra investirii în construirea sau achiziția unui spațiu în care să-și desfășoare activitatea. Jumătate din acest termen a trecut deja.

Cititi si: Aici sunt banii de autostradă – în sediul DRDP! A cerut 6 €/mp, statul i-a dat 15

Cititi si: INCREDIBIL! DRDP plătește la Iași o chirie mai mare decât cea a companiei-mamă din Bucuresti

Cititi si: Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri s-a mutat la sediul din Copou

Comentarii