Al 13-lea laborator modern amenajat de o firmă privată la Universitatea „Cuza“

vineri, 15 februarie 2019, 02:57
2 MIN
 Al 13-lea laborator modern amenajat de o firmă privată la Universitatea „Cuza“

Compania Conduent, unul dintre cei mai mari angajatori din judeţ, a inaugurat ieri o sală a Facultăţii de Filosofie, pentru studenţii de la Resurse Umane.

Universitatea „Alexandru Ioan Cuza“ (UAIC) a inaugurat în cursul zilei de ieri un laborator renovat cu sprijinul companiei Conduent, fosta Xerox, care este unul dintre cei mai mari angajatori ai judeţului. În acest laborator vor învăţa studenţii Facultăţii de Filosofie şi Ştiinţe Social-Politice de la specializarea Resurse umane.

Sala Conduent HR Lab are o capacitate de aproximativ 30 de persoane, renovarea începând de pe 21 ianuarie a acestui an, şi a fost finalizată în 10 februarie. Investiţia a depăşit 75.000 de lei, fiind suportată integral de Conduent.

La inaugurare au participat prof.dr. Mihaela Onofrei, ordonator credite al UAIC, Irina Butnaru, Romania Country Lead & HRO Europe Operations al Conduent, prof. dr. Conţiu Tiberiu Şoitu, decanul Facultăţii de Filosofie şi Ştiinţe Social-Politice, dar şi conf.dr. Romeo Asiminei, directorul departamentului de Sociologie şi Asistenţă Socială, şi Cristian George Nistor, de la departamantul Marketing and Communication din cadrul Companiei Conduent.

„Astăzi inaugurăm cel de-al 12-lea laborator realizat cu ajutorul partenerilor noştri din mediul de afaceri, pe lângă cele 12 laboratoare realizând împreună şi un amfiteatru. Cred că am demonstrat că suntem un partener de încre­dere, nu doar prin calitatea absolvenţilor pe care îi pregă­tim, ci şi prin corectitudinea cu care gestionăm sumele sponsorizate. Mulţumim companiei Conduent pentru sprijinul constant oferit, suntem încrezători că această colaborare frumoasă va continua, întrucât parteneriatul cu mediul de afaceri este foarte important pentru noi“, a menţionat prof.dr. Mihaela Onofrei.

Parteneriatul Universităţii „Cuza“ cu Conduent nu se rezumă doar la sprijinul financiar, în fiecare an aproximativ 60 de studenţi de la Facultatea de Filosofie şi Ştiinţe Social-Politice realizând stagii de prac­tică la Conduent. De ase­menea, Irina Butnaru, reprezentant Conduent, este cadru didactic asociat al Facultăţii de Filosofie.

În ultimii doi ani, ca urmare a parteneriatelor cu mediul de afaceri, UAIC a renovat şi modernizat, cu sprijinul mai multor companii, 13 săli. Companiile care au sprijinit Universitatea în acest demers sunt Gemini CAD Systems, Amazon, Bitdefender, AquaSoft, Centric, Levi 9, Continental, Cegeka, Codeless, CRF Health,Go Daddy, Sevio, Xwiki, BCR şi Conduent.

Comentarii