Amfiteatru în aer liber, în „Tudor Vladimirescu“. Un spațiu dintre cămine, schimbat total

joi, 14 februarie 2019, 02:57
2 MIN
 Amfiteatru în aer liber, în „Tudor Vladimirescu“. Un spațiu dintre cămine, schimbat total

Acesta va fi amenajat în urma câştigării unui concurs de către doi studenţi la Arhitectură.

O echipă formată din doi studenţi de la Politehnica ieşeană a câştigat un proiect în valoare de 40.000 de lei pentru amenajarea unui spaţiu verde din Campusul „Tudor Vladimirescu“. Cei doi sunt studenţi la Facultatea de Arhitectură, banii fiind câştigaţi în cadrul competiţiei de creativitate în dezvoltarea urbană „IAŞI FORWARD by TRANSGOR LOGISTIK“, competiţie organizată de Fundaţia Comunitară Iaşi.

Echipa câştigătoare, „ArchiTistic“, formată din studenţii Georgiana Butnariu şi Mihael Ionuţ Furdu, din anul al V-lea, a gândit un proiect pentru transformarea unui spaţiu verde din Campus, spaţiul urmând să fie reamenajat complet cu fondurile câştigate şi cu sprijinul Direcţiei Servicii Studenţeşti. În acest spaţiu vor fi instalate cinci module de mobilier urban, printre care şi un amfiteatru în aer liber, unde vor putea fi organizate diferite concerte sau întâlniri ale tinerilor de la TUIASI. Spaţiul se află la intersecţia a cinci clădiri, în zona delimitată de căminele T9, T10, T11 respectiv T5-T6.

„Spa­ţiul este la intersecţia a cinci că­mine, dintre care unul este sediul ligilor din universitate. Aşadar, cele două structuri, dintre care una întruchipează un amfiteatru, vor funcţiona ca un loc de întâlnire nu numai între studenţii din campus, ci şi între membrii ligilor, care vor putea organiza diferite evenimente culturale sau sociale“, au precizat membrii echipei.

Comentarii