Avocat judecat după ce și-a bătut vecinul. Are o „colecție” de dosare penale

vineri, 11 martie 2022, 02:56
2 MIN
 Avocat judecat după ce și-a bătut vecinul. Are o „colecție” de dosare penale

Dinu Şerban este unul dintre cei mai bogaţi avocaţi în dosare penale: de la alcool la volan la ultraj şi lovire.

Un avocat a ajuns în faţa judecătorilor din postura de inculpat. Pe rolul Curţii de Apel au fost înregistrate două dosare distincte care îl vizează pe avocatul Dinu Şerban. Acesta urmează să fie judecat pentru lovire sau alte violenţe şi pentru tentativă la omor. În ambele cazuri, victima şi motivul faptei sunt aceleaşi: un vecin al avocatului din cartierul de vile din Lunca Cetăţuii în care locuieşte Şerban a fost nemulţumit de locul ales de acesta drept parcare.

„A fost vorba de două incidente diferite, unul petrecut în luna mai 2019, când victima a fost agresată, şi un al doilea conflict, în iunie 2020, când inculpatul a lovit aceeaşi persoană cu lama unui hârleţ în cap. Conflictele dintre cei doi au fost generate de faptul că inculpatul îşi parca maşina pe terenul neîmprejmuit al victimei”, a precizat purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel, Adina Bocai.

Avocatul Şerban nu se află la primul conflict cu legea. În 2009, a fost încătuşat de poliţişti după un conflict chiar cu oamenii legii. Prietena avocatului fusese oprită în trafic, fără a avea la ea permisul de conducere, şi l-a chemat pe Şerban în ajutor. Discuţiile în contradictoriu au degenerat după ce avocatul a încercat să plece cu prietena sa de la faţa locului.

În 2012, avocatul a fost judecat pentru lovire sau alte violenţe în urma unui conflict cu G.S., iar în 2017 a fost condamnat pentru conducere sub influenţa alcoolului. Codul Penal pedepseşte lovirea cu până la 2 ani de închisoare, iar tentativa de omor, cu maximum 10 ani de închisoare.

Comentarii