Băcăuanii trag preşul de sub liderii PSD Iaşi: Un influent post de director, „suflat“ de judeţul vecin
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

miercuri, 21.04.2021

Băcăuanii trag preşul de sub liderii PSD Iaşi: Un influent post de director, „suflat“ de judeţul vecin

GALERIE
sorin-sova
  • sorin-sova
- +

Un băcăuan conduce, chiar de azi, Regionala de la Iaşi a Poştei. Sucursala a fost înfiinţată recent, iar directorul Sorin Şova (ex-PDL, acum neafiliat politic) a intrat deja „în pâine“.

Şova este consilier judeţean independent la Bacău şi lucrează în cadrul Poştei de mai mult timp. Pentru o perioadă, a condus oficiul din Bacău, ulterior a fost lider de sindicat.

Numirea lui Şova arată încă o dată lip­sa de influenţă a liderilor locali ai PSD Iaşi la Bucureşti. În acelaşi timp, liderii PSD din Neamţ şi Bacău, ba chiar şi din Botoşani, continuă să-şi extindă influenţa asupra Moldovei prin numiri în funcţii cheie la diverse instituţii atât la nivel regional, cât şi central.

Şova a fost surpriza alegerilor din 2016

Noul director regional ocupă funcţia de consilier judeţean la Bacău din 2014, când a intrat în deliberativ din partea PDL. Ulterior, el a devenit independent şi a candidat în 2016. Din poziţia de independent, a reuşit să adune peste 16.000 voturi în judeţul Bacău, ceea ce i-a garantat continuarea mandatului.

Şi-a încercat norocul şi la Camera Deputaţilor, tot ca independent, dar a fost votat doar de 2.000 de alegători. În ultima declaraţie de avere, depusă în mai 2018, Şova declară doar că deţine un autoturism şi că a încasat venituri de 35.000 lei de la Poştă („diriginte Poştă“) şi 9.700 lei de la Consiliul Judeţean Bacău.

Totodată, a precizat că a contractat un credit de 35.000 lei. În schimb, în declaraţia din 2017, apar două apartamente (unul în Bacău şi celălalt în Bucureşti) la care Şova era coproprietar.

Sucursala regională de la Iaşi a Poştei a fost înfiinţată de la 1 martie, alături de alte şase structuri la Braşov, Cluj, Constanţa, Craiova, Ploieşti şi Timişoara.

Regionala Iaşi are în subordine oficiile din Bacău, Botoşani, Neamţ, Suceava, Vaslui şi salariaţii din Iaşi. În general, cei numiţi în fruntea regionalelor au legături cu partidele din actuala guvernare, şi e greu de crezut că Iaşul face excepţie de la regulă. Am încercat ieri să-l contactăm pe Sorin Şova pentru un punct de vedere, dar acesta nu a răspuns.

L-a supărat pe actualul şef SIE

În 2012, Şova a fost subiectul unei interpelări iniţiate de actualul şef SIE, Gabriel Vlase, şi el tot din Bacău. Deputatul Vlase acuza „abuzurile“ directorului Sorin Şova, membru PDL la vremea respectivă.

„S-a dovedit că avem de-a face cu un individ de tip Tălmăcean şi Hoară, care au transformat lupta politică într-o duşmănie personală, ceea ce a determinat să nu mai existe practic linie de comunicare dinspre instituţia publică pe care o reprezintă. În aceste condiţii, se poate concluziona că este un abuz incredibil să asistăm cum un individ foloseşte o instituţie de interes naţional precum Poşta Română în scopuri strict politice“, spunea, în martie 2012, actualul şef SIE într-o interpelare adresată fostului premier Mihai Răzvan Ungureanu.

Vlase solicita inclusiv demisia din funcţie a lui Şova. Ulterior, la doar câteva luni după acest moment (mai 2012), Şova a părăsit funcţia de director, dar nu este clar dacă demersul lui Vlase a contat în vreun fel. La scurt timp după ce pierdut postul de director, Şova a devenit lider de sindicat în cadrul Poştei Bacău.

„Anul trecut (2011 - n.r.), după ce au început restructurările în toată compania, domnul Şova şi-a dat seama că trebuie să-şi găsească un refugiu. Aşa că s-a gândit să înfiinţeze un sindicat al cărui lider să fie, pentru a fi astfel protejat de lege. Toate demersurile pentru a atrage salariaţii în noul sindicat le-a început în octombrie 2011, când era director“, declara, în 2012, un sindicalist din Poşta Bacău pentru ziarul „Deşteptarea“.

La vremea respectivă, Şova a negat orice presiune asupra salariaţilor în schimbarea taberei sindicale, dar a admis că sindicatul l-a înfiinţat în timp ce era director.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Europa se loghează în reţea

Lucian DÎRDALA

Europa se loghează în reţea

Platforma digitală, accesibilă la adresa futureu.europa.eu (cu posibilitatea selectării limbii române), îi invită pe cetăţenii „obişnuiţi” să-şi spună părerea sau să reacţioneze la postările altora, operând asemenea unei reţele sociale.

Filmuletul zilei

opinii

Mircea Eliade & Vasile Conta. Coda (I)

Florin CÎNTIC

Mircea Eliade & Vasile Conta. Coda (I)

Ultima decadă a lunii aprilie marchează pentru mine două comemorări speciale ale unor figuri intelectuale româneşti de care s-a întâmplat să mă ocup şi care s-au săvârşit din viaţă una după alta, chiar dacă la un secol distanţă: Vasile Conta (21 aprilie 1882) şi Mircea Eliade (22 aprilie 1986).

Cristian Mandeal: „Minutul de calitate maximă în concert este rezultatul orelor multe de repetiţii” (I)

Alex VASILIU

Cristian Mandeal: „Minutul de calitate maximă în concert este rezultatul orelor multe de repetiţii” (I)

Sigur că tot talentul, pregătirea minuţioasă şi inspirată la Conservatorul din Bucureşti cu profesorul Constantin Bugeanu (din păcate, rolul său de pedagog în formarea dirijorilor afirmaţi ulterior este trecut astăzi sub tăcere...), pregătirea permanentă după absolvire l-au detaşat pe Cristian Mandeal din rândurile generaţiei sale, dorinţa de a învăţa în continuare, de a-şi înfăptui concepţia interpretativă fructificând ocaziile apărute, i-au asigurat evoluţia. 

Epilare inghinală

Briscan ZARA

Epilare inghinală

Sunt multe studii despre cum afectează psihologia omului ceea ce vedem, auzim, simţim din exterior. La fiecare întindere de coardă are loc o excitare a neuronilor care provoacă senzaţii neplăcute persoanei, dar dacă lucrurile se repetă, neplăcerea dispare încetul cu încetul şi apare o oarecare toleranţă la acea senzaţie, poate chiar e înlocuită cu plăcere. Nu mai eşti afectat, nu te mai impresionează în sens rău. Asta nu înseamnă că devii mai puternic, ci mai nesimţit, mai rigid, mai greu impresionabil.

pulspulspuls

Un fakenews fain la Iaşi, care să marcheze câştiguri babane

Un fakenews fain la Iaşi, care să marcheze câştiguri babane

Atenţie mare în aceste zile nu numai la ştirile politice mai şugubeţe, stimaţi telespectatori, ci şi la alea economice mai săltăreţe, că şi de-aici pot sări iepuri după care să alergi de-ţi ies ochii din cap şi tot să nu-i prinzi. 

Caricatura zilei

Fără facebook

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.