anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

Banii plătiţi pentru uriaşa amendă DSP pentru lipsa formularului digital Covid se dau înapoi la cerere. Iată procedura!

GALERIE
restituire, bani, dsp, amenda, formular
 • restituire, bani, dsp, amenda, formular
- +
Ieşenii amendaţi în primele luni ale acestui an pentru necompletarea formularului digital îşi pot cere banii înapoi. Ministerul Dezvoltării a stabilit procedura de restituire a banilor, ordinul 1620 emis în acest sens fiind publicat marţi în Monitorul Oficial.

 

Modelul cererii poate fi descărcat de pe site-ul Ministerului, la adresa https://www.mdlpa.ro/subarticles/5/mdlpaprocedurarestituirebaninecompletareplf. Cererea se depune la organul fiscal local în format fizic sau prin e-mail şi trebuie însoţită de copii ale actului de identitate, procesului-verbal de constatare a contravenţiei şi ale documentelor de plată. Cererea trebuie să cuprindă, în afara numelui, codului numeric personal şi a domiciliului solicitantului, suma solicitată, codul IBAN aferent contului în care se solicită restituirea şi numele băncii la care este deschis contul, exceptând situaţia în care se optează pentru restituirea în numerar. Cererea trebuie soluţionată în termen de 45 de zile de la furnizarea tuturor documentelor necesare. Ordinul menţionează însă că suma respectivă se va compensa, dacă este cazul, cu obligaţiile fiscale restante, restituindu-se doar diferenţa.

Ordinul MDLAP reprezintă practic ultimul episod din epopeea formularului digital impus în cadrul măsurilor de combatere a epidemiei COVID. Obligativitatea completării acestui formular a fost impusă pe 15 decembrie anul trecut, fiind abrogată însă în martie. Sute de ieşeni au fost sancţionaţi în acest interval, de fiecare dată Direcţia pentru Sănătate Publică aplicând amenda maximă, de 3.000 de lei. Numeroşi ieşeni s-au adresat deja instanţei, solicitând anularea proceselor-verbale de amendă. Rămase fără obiect, după abrogarea ordonanţei prin care a fost introdus formularul digital, procesele continuă.

V.L. a intrat în ţară de Revelion. A doua zi, pe 1 ianuarie, a încercat să completeze formularul, dar platforma electronică nu funcţiona. Cu toate acestea, pe 7 ianuarie a fost amendat cu 3.000 de lei. Amendat a fost şi A.U., care intrase în ţară pe 3 ianuarie. Acesta a reclamat faptul că nu neglijase completarea formularului, neputând să-şi explice faptul că această operaţiune nu fusese înregistrată de platforma oficială. Ambii au atacat în instanţă procesele-verbale, în amândouă situaţiile Judecătoria dispunând anularea actelor. În cele două procese, DSP a fost obligată să plătească în total 640 lei drept cheltuieli de judecată. Ambele decizii ale instanţei au fost motivate la fel, prin faptul că norma legală care impunea completarea formularelor a fost abrogată. În astfel de situaţii, amenzile aplicate nu se mai execută. Cu toate acestea, DSP a declarat apel, dosarele intrând marţi pe rolul Tribunalului.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

De ce a produs atâta nervozitate la Bruxelles succesul Giorgiei Meloni în Italia? (I)

Alexandru LĂZESCU

De ce a produs atâta nervozitate la Bruxelles succesul Giorgiei Meloni în Italia? (I)

Alegerile din Italia accentuează tendinţa de a aduce valorile culturale şi chestiunea raporturile dintre Comisia Europeană şi statele membre în centrul disputelor electorale viitoare din UE.

opinii

Un internet al tuturor lucrurilor din univers

Nichita DANILOV

Un internet al tuturor lucrurilor din univers

Nu cred că trăim în interiorul unui univers cumva asemănător cu peştera închipuită de Platon, în care materia devine o simplă proiecţie a umbrei spiritului sau cam aşa ceva. Dar suntem pe cale de-a crea un astfel de univers, care să acapareze (să înghită) propriul nostru univers. Trăim într-un timp în care lumea reală începe să fie dominată de spaţiul virtual.

Georgia Meloni: antielitism european, populism şi suveranism

Ciprian IFTIMOAEI

Georgia Meloni: antielitism european, populism şi suveranism

Are toate şansele să câştige postul de premier şi să devină prima femeie din istoria Italiei care exercită cea mai importantă funcţie politică, ţinând cont că preşedintele acestei ţări europene are un rol de reprezentare, decorativ, fără influenţă prea mare în politica internă şi internaţională. Este vorba de Georgia Meloni, noua stea a politicii italiene, care a câştigat alegerile ca preşedinte al partidului Fraţii Italiei (FdI) şi care a făcut să tresară establishment-ul politico-birocratic de la Bruxelles, îngrijorat pe bună dreptate de ascensiunea extremei drepte italiene.

Javroave putiniste

Michael ASTNER

Javroave putiniste

Deci, avem aşa: un stat mai mare decât China, întins pe două continente, care nu-şi mai încape în piele şi invadează fără niciun motiv un stat vecin (încălcând toate normele internaţionale şi Carta ONU), unde bombardează cartiere rezidenţiale, spitale, şcoli şi grădiniţe, pune la pământ oraşe-ntregi (Mariupol!!!), fură grâne şi curent şi, în general, comite crime de război pe bandă rulantă. 

pulspulspuls

City managerul oraşului, domnul Petru Movilă, a patentat o aplicaţie prin care poţi câştiga 50 de ron pe oră în timpul somnului

City managerul oraşului, domnul Petru Movilă, a patentat o aplicaţie prin care poţi câştiga 50 de ron pe oră în timpul somnului

Chiar aşa stimaţi telespectatori, iată câteva ipostaze de la o abordare revoluţionară a felului în care se pot face afaceri. În prima fotografie, city managerul Petru Movilă lucrează în timpul somnului la o întâlnire de tip conferinţă a pompierilor ieşeni. 

Caricatura zilei

Scăpări de gaze #NordStream5

Editia PDF

Bancul zilei

Un sofer de TIR opreste la un popas, comanda un sandwich, o cafea si o placinta. Intra trei motociclisti rai, unul îi man&ac (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.