Bătrân jefuit de 11.000 de lei de o „iubită” găsită printr-un anunţ la matrimoniale

luni, 27 decembrie 2021, 03:01
2 MIN
 Bătrân jefuit de 11.000 de lei de o „iubită” găsită printr-un anunţ la matrimoniale

Un bătrân care a dorit să-şi retrăiască tinereţea a rămas fără economii. După 10 zile de relaţie, iubita l-a părăsit. Femeia s-a întors după o vreme, dar numai pentru a-l jefui.

În vârstă de 83 de ani, M.C. publicase în martie un anunţ prin care îşi manifesta dorinţa de a începe o relaţie cu o persoană de sex feminin. A fost sunat de Elena Niţă, cu 22 de ani mai tânără, care s-a şi mutat la M.C. A rămas la acesta în intervalul 11-21 martie, după care a plecat. În dimineaţa zilei de 3 aprilie, M.C. a plecat la biserică. După scurt timp, la domiciliul acestuia a revenit Niţă. Femeia a luat cheia de la intrare, aflată sub un lighean, pe o bancă din dreptul uşii, a descuiat lacătul şi a intrat în locuinţă. A mers direct la locul unde ştia că se află economiile bătrânului, a luat o pungă în care se aflau 11.000 de lei şi a plecat. M.C. a descoperit furtul în aceeaşi zi, iar din faptul că toate lucrurile erau în ordine, iar uşa încuiată cu grijă la loc, a dedus imediat şi autoarea.

La percheziţia efectuată la domiciliul Elenei Niţă au fost găsiţi 7.100 lei. După câteva zile, femeia i-a returnat lui M.C. şi diferenţa de 3.900 lei.

Niţă a fost trimisă în judecată pentru furt calificat. Judecătorii au luat în calcul în favoarea sa faptul că returnase toţi banii furaţi, ca şi lipsa antecedentelor penale şi situaţia sa familială. Văduvă şi mamă a opt copii, femeia era pensionată pe caz de boală, suferind de cancer. Ca urmare, Niţă a fost condamnată la un an şi 6 luni de închisoare, cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 3 ani. Sentinţa pronunţată de magistraţii Judecătoriei nu a fost atacată cu apel.

Comentarii