Bătrână scoasă cu forţa din casa în care a locuit 34 de ani. Poarta, bătută în cuie
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Bătrână scoasă cu forţa din casa în care a locuit 34 de ani. Poarta, bătută în cuie

GALERIE
alungata
  • alungata
- +

O bătrână s-a trezit dată afară din casa în care locuise timp de peste 30 de ani. La doar trei luni de la moartea soţului său, rudele acestuia au alungat-o, invocând faptul că nu ar avea dreptul de a locui acolo. Pentru a fi mai siguri că nu se va întoarce, au încuiat poarta şi au bătut-o în cuie. Femeia s-a adresat judecătorilor pentru o soluţie temporară.

Mihaela D. s-a mutat împreună cu soţul său în casa tatălui acestuia încă dinainte de 1989. În timp, cei doi soţi au renovat şi extins locuinţa. Au continuat să locuiască acolo, fără probleme, şi după decesul bătrânului. Succesiunea după acesta a fost făcută doar parţial, moştenitorii împărţindu-şi pământul. Soţul Mihaelei D. şi-a vândut partea. Problemele au apărut imediat după moartea bărbatului, când rudele acestuia au început să facă presiuni pentru a o determina pe Mihaela D. să plece.

La doar trei luni după moartea soţului său, femeia s-a trezit aruncat efectiv în stradă, de doi dintre moştenitori. Deşi a apelat la poliţie, nu a reuşit să-şi ia cu dânsa decât o sacoşă cu strictul necesar şi medicamentele. Din martie, femeia locuieşte la cunoştinţe care au primit-o din milă.

Situaţia casei face obiectul unui dosar aflat pe rolul Judecătoriei. Până la soluţionarea acestuia, femeia a cerut însă, pe calea ordonanţei preşedinţiale, dreptul de a continua să locuiască în casa în care a trăit timp de 34 de ani.

În instanţă, avocatul rudelor a afirmat că acţiunea Mihaelei D. a fost făcută cu rea-credinţă, aceasta având în fapt alt domiciliu şi neputându-şi demonstra vreun drept de proprietate asupra casei.

Analizând situaţia, magistraţii Judecătoriei au precizat că dreptul de proprietate asupra locuinţei nu are relevanţă în acest caz, întrucât el este deja discutat în alt dosar. Pe calea ordonanţei preşedinţiale se dispun doar măsuri temporare de urgenţă, fără a se aborda fondul cauzei.

„Aparenţa de drept este în favoarea reclamantei, întrucât aceasta a locuit în imobil timp de peste 31 de ani, având şi mutaţie la această adresă. În cursul procesului, toţi pârâţii cu excepţia soţilor S. au fost de acord cu pretenţia formulată, recunoscând că imobilul reprezintă singura locuinţă a reclamantei. Aceştia din urmă, aparent, sunt autorii principali ai evacuării a reclamantei, comportamentul fiind unul abuziv chiar dacă s-ar demonstra temeinicia afirmaţiilor acestora privind dreptul de proprietate asupra locuinţei. Urgenţa măsurii este justificată prin raportare la faptul că la momentul părăsirii locuinţei, reclamanta nu a putut lua decât strictul necesar de obiecte personale şi medicamentele şi că până în prezent locuieşte pe rând la mai multe persoane din comunitate, care au fost dispuse să o primească în gazdă“, au arătat judecătorii.

Aceştia au dispus reintegrarea femeii în locuinţă până la soluţionarea pe fond a problemei. Apelul depus de rude a ajuns pe rolul Tribunalului, această instanţă rămânând ieri în pronunţare.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

După Congresul PNL

Alexandru LĂZESCU

După Congresul PNL

În acest moment pare mai probabilă o formulă de guvern minoritar PNL - UDMR decât una în care să se refacă vechea coaliţie cu USRPlus.

Filmuletul zilei

opinii

Delta lui Bogdan Bârleanu

Nichita DANILOV

Delta lui Bogdan Bârleanu

Pe artist îl obsedează nu atât peisajul în sine, cât relaţia dintre elementele primordiale, apă, pământ şi cer, mirajul pe care îl poţi vedea răsfrângându-se în fiecare bob de rouă sau în fiecare respiraţie a stufului şi a ierbii ce se ridică în văzduh. Adevăratul mister al începutului de lume îl putem regăsi aici. Peste împărăţia apelor, simţi plutind şi azi cuvântul şi sufletul lui Dumnezeu.

Taberele mele

Michael ASTNER

Taberele mele

Prima mea tabără? La Cisnădie!? În vacanţa de iarnă!? Nu ştiu cum am ajuns eu să merg în tabăra aia, de ce, în plus la doi paşi, la circa 40 km de la Apoldu de Sus?

Etimologicale pescăreşti (V)

Eugen MUNTEANU

Etimologicale pescăreşti (V)

Speculaţiile etimologico-istorice continuă cu o discuţie despre denumirile vaselor moderne.

pulspulspuls

Iaca un partid şi pentru Gigi!

Iaca un partid şi pentru Gigi!

Pentru că tot e uichend şi, aşa cum am mai zis, nu vrem să vă mai amărâm pandemia cu acreala din politica actuală, am zis că, iată, să vă mai prezentăm şi fate ancorate în sinergia trecutului. 

Caricatura zilei

Victorie Cîțu

Editia PDF

Bancul zilei

- Ioane, ce tot strâmbi din nas la sarmalele mele? Nu sunt bune? - Ba da, Marie, sunt bune, dar toti ceilalti din sala de (...)

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.