Burse de 5.000 de euro pentru universitarii din IT. Înscrierile se fac până pe 15 septembrie

joi, 28 mai 2020, 01:50
1 MIN
 Burse de 5.000 de euro pentru universitarii din IT. Înscrierile se fac până pe 15 septembrie

Profesorii de la Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi“ din Iaşi şi „Alexandru Ioan Cuza“ din Iaşi au oportunitatea de a beneficia şi anul acesta de burse în valoare de 5.000 de euro, oferite de către Asociaţia Patronală a Industriei de Software şi Servicii. Bursele ANIS 2020, aflate la cea de-a treia ediţie, este un proiect susţinut la nivel naţional prin care cadrele didactice tinere sunt sprijinite în integrarea tehnologiilor noi şi a metodelor inovative de predare în programa universitară. Termenul limită de depunere a proiectelor de către cei care pot face parte din grupul ţintă este 15 septembrie.

„Educaţia este unul dintre obiectivele strategice ale ANIS încă de la înfiinţarea Asociaţiei. Prin acest program încercăm să balansăm presiunea pe activitatea de cercetare din universităţi cu nevoia de actualizare permanentă a curriculei şi de implementare a unor metode de predare moderne. Practic, programul Bursele ANIS reprezintă încercarea industriei de IT de a veni în sprijinul mediului educaţional din România prin recompensarea oamenilor excepţionali din spatele catedrelor“, a declarat Gabriela Mechea, director executiv ANIS, într-un comunicat remis presei.

În primele două ediţii s-au calificat 22 de proiecte depuse de profesori de la 17 facultăţi, valoarea totală a burselor acordate fiind de 110.000 euro. Pentru a fi eligibili, candidaţii trebuie să deţină titlul de doctor şi gradul didactic de lector universitar, iar vârsta nu trebuie să depăşească 40 de ani. Cursurile propuse de aceştia trebuie să se încadreze în domeniile: Big Data, Cybersecurity, Inteligenţă Artificială (AI), MachineLearning (ML), Fintech, HealthTechşi Tech for All (introducerea cursurilor de tehnologie în facultăţile non-IT). În primele două ediţii au fost cadre didactice de la TUIASI şi UAIC care au avut proiecte validate şi care au beneficiat de bursă. 

 

 

Comentarii