Cât costă o căzătură în Kaufland: 15.000 de lei pentru că a alunecat pe o pată de ulei

miercuri, 03 martie 2021, 02:50
2 MIN
 Cât costă o căzătură în Kaufland: 15.000 de lei pentru că a alunecat pe o pată de ulei

O ieşeancă cere despăgubiri de 23.500 de lei de la compania care administrează magazinul din Podu de Piatră unde s-a întâmplat accidentul. Femeia ar fi alunecat pe o pată de ulei şi a suferit o fractură la nivelul pumnului. Kaufland i-a oferit 10.000 de lei, iar prima instanţă i-a acordat 15.000.

O pată de ulei de pe podea ar putea costa compania Kaufland România SCS peste 5.000 de euro. O ieşeancă a dat în judecată firma care administrează supermarketurile Kaufland, cerând despăgubiri de 23.500 lei pentru un incident petrecut în septembrie 2019. La acea dată, C.V. se afla în supermarketul Kaufland din Podul de Piatră, în dreptul raionului de legume-fructe. Ieşeanca susţine că în zonă se afla o pată de ulei nesemnalizată. A alunecat şi a căzut, ceea ce i-a provocat o fractură la nivelul pumnului, pentru a cărei recuperare au fost necesare peste două luni. A solicitat supermarketului o plată compensatorie, fiind însă refuzată, fapt ce a determinat-o să se adreseze instanţei. Femeia solicitase suma de 23.500 lei, compusă din daune materiale în valoare de 3.500 lei şi daune morale de 20.000 de lei. Kaufland îi oferise doar 10.000 de lei.

În faţa magistraţilor Judecătoriei, reprezentanţii companiei au afirmat că nicio persoană nu a observat momentul în care C.V. ar fi alunecat şi nici nu ar fi fost reclamată de către alţi clienţi existenţa unei zone alunecoase pe podea.

Judecătorii au stabilit că C.V. fusese în supermarket în ziua respectivă, în jurul orei 9.00, întorcându-se la scurt timp cu mâna bandajată, ceea ce confirma relatarea acesteia. În plus, chiar martorul propus de Kaufland admisese faptul că exista posibilitatea apariţiei unei pete de ulei lângă raionul de legume-fructe, având în vedere faptul că în imediata apropiere se afla raionul pentru ulei. Magistraţii au apreciat că supermarketul se face vinovat de neglijenţă, dar că o sumă de 15.000 de lei reprezintă un cuantum rezonabil pentru prejudiciul creat. Sentinţa a fost atacată de reprezentanţii Kaufland, cazul aflându-se acum pe rolul Tribunalului.

Comentarii