Caz ieşit din comun: tânără găsită dezbrăcată pe stradă în Iași şi adusă la spital

joi, 30 ianuarie 2020, 02:59
2 MIN
 Caz ieşit din comun: tânără găsită dezbrăcată pe stradă în Iași şi adusă la spital

Medicii însă aveau să constate că temerile poliţiştilor nu s-au adeverit: fata de 21 de ani nu era violată.

Medicii de la Spitalul Clinic „Dr. C.I. Parhon“ din Iaşi s-au confruntat în ultima gardă cu un caz ieşit din comun. O tânără în vârstă de 21 de ani, fără domiciliu şi fără do­cumente de identitate, a fost adusă la spital după ce a fost găsită căzută pe stradă în zona cartierului Alexandru cel Bun. Un echipaj al Poliţiei care a mers la faţa locului a crezut iniţial că este vorba şi de un viol, femeia fiind aproape dezbrăcată, lucru care însă nu s-a confirmat, după spusele acesteia.

Medicii spun că a ajuns la spitalul de specialitate din cauza unor probleme renale care îi puneau viaţa în pericol. „Pacienta are un grad de insuficienţă renală impresionant, cu valorile retenţiei azotate de 15 ori mai mari decât normalul, însă relativ bine tolerate. Este într-adevăr o afectare cronică, şi a fost nevoie să îi facem dializă de urgenţă. Probabil va trebuie să rezolvăm şi problema socială şi va trebui să intre şi într-un program de dializă cronică“, a precizat dr. Ionuţ Nistor, medic primar nefrolog şi purtător de cuvânt al unităţii medicale.

Medicii mai spun că femeia prezintă şi un anumit grad de întârziere în dezvoltarea neurologică. După ce pacienta va fi stabilizată, se va încerca găsirea unei soluţii împreună cu Direcţia de Asistenţă Socială, pentru ca femeia să nu mai fie nevoită să stea pe străzi, şi să primească tratamentul de care va avea nevoie pe toată durata vieţii.

Comentarii