anunturi
grandchef
Mineralia
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

sambata, 03.12.2022

Cei mai productivi angajaţi ieşeni: la o firma privată, un angajat a produs 12 milioane de lei într-un an

GALERIE
mediarom
 • mediarom
- +

„Ziarul de Iași” a întocmit un Top 10 al celor mai productivi angajați din economia ieșeană, calculele pornind de la cel mai recent clasament realizat de Camera de Comerț și Industrie (CCI) Iași după cifra de afaceri obținută în anul 2021 și numărul mediu de salariați în același an ai acestor companii locale. 

Potrivit calculelor făcute pe baza datelor financiare disponibile și pe site-ul Ministerului Finanțelor Publice, cel mai productiv angajat din județul Iași produce anual 11,9 milioane de lei și lucrează la Media Rom Grup, distribuitor de carburanți. La polul opus, cu cel mai mic raport dintre cifra de afaceri și numărul angajaților se află Apavital SA, unde fiecare angajat a contribuit cu 166.000 de lei la cifra de afaceri înregistrată anul trecut de operatorul regional al serviciilor de apă și canalizare.

În 2021, cea mai mare cifră de afaceri dintre toți agenții economici din județul Iași a fost obținută de BorgWarner România (fosta companie Delphi), cu afaceri de 1,94 miliarde de lei, având o medie de 1964 de salariați. Când vine vorba însă despre productivitatea per angajat, rezultatul de 988.000 de lei plasează subsidiara locală a companiei americane din industria auto pe locul 5 în funcție de această pondere.

Creşterea preţurilor la carburanţi i-a ajutat

Locul 1 este ocupat de Media Rom Grup, cu afaceri de 250,3 milioane de lei și 21 de salariați pe anul 2021, respectiv o productivitate de 11,9 milioane de lei per angajat, în creștere cu 40% față de anul 2020. Atunci, firma a înregistrat o cifră de afaceri de 179,4 milioane de lei cu același număr de angajați, fiecare dintre ei generând anual un rulaj de 8,5 milioane de lei.

Creşterea este pusă în special pe seama saltului înregistrat de preţul carburanţilor. De altfel, firma controlată de omul de afaceri Ioan Melinte și-a menținut relativ constant numărul mediu de salariați, cel puțin în ultimii 5 ani, în timp ce afacerile au crescut, ceea ce a dus la o majorare a productivităţii per angajat de la an la an.

Totuși, sunt de notorietate contractele derulate de Media Rom Grup cu statul român, mare parte a cifrei de afaceri fiind „săltată” binișor tocmai din acest motiv.

Transporturile, pe val

Pe locul 2 în rândul celor mai productivi angajați se află cei care lucrează la firma locală Lincor Trans, cu activitate în transportul de mărfuri, care a înregistrat o cifră de afaceri de 241 milioane de lei cu o medie de 25 de salariați pe anul precedent, fiecare om reușind să producă 9,64 milioane de lei pentru angajatorul său.

Pe locul 3 se află Build Corp, cu afaceri de 241,2 milioane de lei la o medie de 72 de salariați, adică fiecare om din compania ieșeană din domeniul construcțiilor a produs 3,35 milioane de lei în anul 2021.

Pe locul 4 se situează producătorul de țevi ArcelorMittal Tubular Products Iași, care a consemnat afaceri de 684,4 milioane de lei în 2021 și a declarat o medie de 216 de salariați.

Înseamnă că un singur angajat din fabrica din Iași a generat 3,17 milioane de lei pentru companie. Locul 5 este ocupat de BorgWarner România, cu o pondere cifră de afaceri/număr salariați de 988.000 de lei, având în vedere că a înregistrat afaceri de 1,94 miliarde de lei cu o medie de 1964 de oameni pe statul de plată.

Cărămidă cu cărămidă

Urmează angajații firmei Conex Distribution SA (locul 6), cu afaceri de 437,2 milioane de lei în anul fiscal trecut și 655 de salariați, adică 667.500 de lei per angajat. Societatea are drept obiect de activitate comerțul cu ridicata de piese și accesorii pentru autovehicule.

Pe locul 7 se poziționează Brikston Construction Solutions SA, cu o cifră de afaceri de 259,1 milioane de lei și o medie de 431 de salariați pe anul 2021, respectiv o productivitate de 601.200 de lei/angajat. Este unul dintre cei mai mari producători de blocuri ceramice şi cărămidă la nivel național.

Ce a raportat firma de la Iaşi a lui Jeff Bezos

Pe locul 8 se află Antibiotice SA, cu o cifră de afaceri de 368,4 milioane de lei și 1410 de salariați anul trecut, fiecare dintre ei generând un rulaj de 261.300 de lei/an pentru producătorul autohton de medicamente.

Pe locul 9 se situează angajații companiei lui Jeff Bezos, Amazon Development Center (România), care a făcut afaceri de 555,3 milioane de lei anul trecut cu un număr mediu de 3216 de salariați, rezultând o productivitate de aproape 173.000 de lei per angajat. Amazon domină clasamentul celor mai mari angajatori privați din județul Iași.

Pe locul 10 se situează Apavital SA, cu afaceri de 225,5 milioane de lei și 1357 de angajați anul precedent, adică fiecare om a produs 166.200 de lei anul trecut pentru furnizorul regional al serviciilor de apă și canalizare. 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Patria nu e tribunal

Pavel LUCESCU

Patria nu e tribunal

Nu există unitate de măsură pentru patriotism. Şi, prin urmare, nu există mai mult sau mai puţin patrioţi. Există în schimb o infinitate de grade de intensitate a relaţiei cu propria patrie, de la pura indiferenţă, la pura pasiune, dar nimic care să justifice instituirea vreunui tribunal al patriotismului.

opinii

China şi „stabilitatea socială”

Alexandru CĂLINESCU

China şi „stabilitatea socială”

China are o frumoasă tradiţie: în timpul aşa-zisei „revoluţii culturale”, fotografiile „duşmanilor poporului” erau lipite pe toţi pereţii şi pe toate gardurile. Regimul a reuşit să insufle teama de decădere socială, eficient şi pervers mijloc de coerciţie. Aşa stând lucrurile, orice mişcare de protest împotriva dictaturii partinice este un act de mare curaj.

George „Gogu” Constantinescu (2)

Neculai SEGHEDIN

George „Gogu” Constantinescu (2)

Integrala invenţiilor lui George Constantinescu a fost scrisă la Cluj, editată şi tipărită la Iaşi şi donată Muzeului Politehnicii din Bucureşti. Asta şi pentru ca legătura între cele trei oraşe să fie şi alta decât cea din butada conform căreia legile se gândesc la Cluj, se scriu la Bucureşti şi se aplică la Iaşi.

Evanghelia înfăşată în scutece de Prunc

pr. Constantin STURZU

Evanghelia înfăşată în scutece de Prunc

De ce ne ajunge atât de uşor la inimă colindul? Pentru că el nu este altceva decât Evanghelia înfăşată în scutece de Prunc. 

pulspulspuls

Letopiseţul giudeţului nostru: despre cum a botezat Mihai Chirica un cronicar şi cum a decontat musiu Paralexe deplasarea la Cremenal din visteria publică

Letopiseţul giudeţului nostru: despre cum a botezat Mihai Chirica un cronicar şi cum a decontat musiu Paralexe deplasarea la Cremenal din visteria publică

Pentru astăzi ne-am propus să-l tragem de urechi pe primarul târgului nostru, onorabilul edil Mihai Chirica, care a greşit impardonabil o referire la denumirea celui mai proaspăt liceu din oraş, care poartă numele cronicarului Miron Costin. 

Caricatura zilei

Iohannis și gazele

Editia PDF

Bancul zilei

Tata, tata! Avem lupi în bloc? Nu, puiule, vecinii îsi citesc facturile la curent si gaze!

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.