Cel mai mare Eveniment Național de Medicină Internă al Toamnei anului 2017 își deschide porțile la Iași
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
Oala cu Gust
anunturi

Comunicat de presă

Cel mai mare Eveniment Național de Medicină Internă al Toamnei anului 2017 își deschide porțile la Iași

GALERIE
conf._dr_._ciprian_rezus_focus 22 nov
  • conf._dr_._ciprian_rezus_
  • focus 22 nov
- +

Ȋn perioada 23-25 noiembrie 2017 va avea loc la Hotelul Unirea din Iaşi Conferinţa Naţională ZILELE CLINICII III MEDICALE “Prof. Dr. Ion Enescu”, manifestare care se află la ediţia inaugurală şi care este organizată de către CLINICA III MEDICALĂ din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgente “Sf. Spiridon” și a Universității de Medicină și Farmacie GRIGORE T.POPA din Iaşi impreună cu Societatea Română de Medicină Internă.

Sub titlul CONCEPTUL INTEGRATOR AL MEDICINEI INTERNE - DE LA CLASIC LA MODERN, manifestarea beneficiază de prezenţa excepţională a unor lectori invitati de cea mai ȋnaltă ţinută ştiinţifică din cadrul Societăţii Române de Medicină Internă, Societății Române de Cardiologie, Societăţii Române de Reumatologie, Societății Române de Gastro-Enterologie, Societăţii Naţionale de Medicină de Familie, din cadrul altor Societăți Naționale cum ar fi cea de Nefrologie, Endocrinologie, Boli Infecțioase sau Boli Metabolice și Diabet Zaharat, precum şi din cadrul celor mai importante Universităţi de Medicină și Farmacie si Instituţii Medicale din principalele centre ale ȋnvăţamântului superior din domeniul medical - Iași, Bucuresti, Timișoara, Tg Mureș, Cluj-Napoca și Sibiu.

"Conferinţa se adresează specialiştilor din domeniul vast al medicinei interne, cardiologiei, reumatologiei, gastroenterologiei, nefrologiei, endocrinologiei, patologiei infecţioase şi medicinei de familie, devenind ȋn acest fel o ocazie ideală pentru relaţionare medicală interdisciplinară, pentru crearea şi beneficierea de oportunităţi multiple în cercetarea medicală, în beneficiul pacientului, ȋmpreună cu cei mai buni specialişti ȋn domeniu, precum şi pentru consolidarea relaţiilor existente”, a  declarat Preşedintele Conferinţei, Conf. Univ. Dr. Ciprian Rezuş, seful Clinicii III Medicale din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţe „Sf. Spiridon” din Iaşi.

Conferinţa se doreste a fi un OMAGIU adus memoriei Academicianului Profesor Universitar Doctor Ion Enescu (1884-1972), unul dintre ȋntemeietorii Școlii Românești de Cardiologie, părintele spiritual şi conducătorul Clinicii III Medicale-Terapeutice "Prof. Dr. Ion Enescu" (actuala Clinica a III-a Medicală) a Spitalului „Sf. Spiridon” din Iași în perioada interbelică și în dificila perioadă de după război.

Manifestarea va beneficia de participarea a aproximativ 500 de medici rezidenţi, specialişti şi primari din domeniul specialităților medicale din toată ţara si va fi creditată de către Colegiul Medicilor ȋn cadrul programului de formare medicală continuă cu 14 puncte EMC.

O ceremonie religioasă ȋn cinstea memoriei Academicianului Prof. Dr. Ion Enescu cât și în memoria Profesorilor și Medicilor ce au profesat cu credință în cadrul Clinicii  a III-a Medicale, va avea loc ȋn ziua de 22 noiembrie 2017, ȋn jurul orelor 11.30, ȋn cadrul Clinicii  a III-a Medicală a Spitalului „Sf. Spiridon” Iaşi.

Simpozionul Omagial si Deschiderea Oficială „Academcian  Prof. Dr. Ion Enescu” vor avea loc ȋn data de 23 noiembrie 2017, începând cu orele 17.30, în Sala Cuza a Hotelului Unirea din Iași.

Operatorul Conferinţei este compania Focus Event, iar website-ul evenimentului este www.focusevent.ro/zie.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Aukus-ul şi starea relaţiilor transatlantice

Alexandru LĂZESCU

Aukus-ul şi starea relaţiilor transatlantice

Ambiţiile Franţei de a determina decuplarea UE de Statele Unite, în baza conceptului „autonomie strategică”, şi de adoptare a unei poziţii neutre în competiţia geopolitică dintre America şi China, în coroborare cu focalizarea Washingtonului pe zona Indo-Pacifică, riscă să divizeze serios Europa şi să fractureze grav relaţia transatlantică.

Filmuletul zilei

opinii

Un geniu

Nichita DANILOV

Un geniu

Aici ar trebui să depună jurământul atât preşedintele, cât şi tot guvernul României, a spus el. Da, aici, în fosta închisoare de la Sighet, unde se mai aud scâncetele şi urletele foştilor deţinuţi politici care au fost supuşi la privaţiuni şi chinuri inimaginabile, tocmai ca să avem acum o temelie pentru a ne clădi noua democraţie şi noua societate...

Practicile mele agricole

Michael ASTNER

Practicile mele agricole

Zilele trecute, pe când culegeam strugurii reci de la ploaie şi burniţă ba din vârf de vişin (unde s-a căţărat fraga neagră), ba din corzile tăiate cu crăci de vişin cu tot, deci la sol, mi-am adus aminte de copilărie, când, cam tot în perioada asta, eram duşi, după doar două săptămâni de şcoală, la practică agricolă.

Etimologicale pescăreşti (VIII)

Eugen MUNTEANU

Etimologicale pescăreşti (VIII)

A venit acum momentul ca să dedic câteva paragrafe admirabilei lotci lipoveneşti, indisolubil legată în memoria mea afectivă de explorarea apelor Dunării, pentru pescuit sau în alte scopuri.

pulspulspuls

Iacătă şi legăturile senatoarei de Iaşi! Nu, nu cu Biserica, ci cu altcineva

Iacătă şi legăturile senatoarei de Iaşi! Nu, nu cu Biserica, ci cu altcineva

Pentru că tot a făcut Şoşoaca cinste târgului care a ales-o anul trecut senatoare, venind la hramul Sfintei şi făcând şi olecuţă de circ, am zic că nu ar strica să vă prezentăm o fotografie mai de arhivă, din colecţia rară, că ar fi multe de comentat şi, mai ales, de băgat la cap dacă vrem să ştim de unde şi de către cine ne-a fost paraşutată pe listeaceastă revelaţie politică. 

Caricatura zilei

Sochoauxă

Editia PDF

Bancul zilei

Cercetatorii ardeleni au descoperit ca oricâta mâncare le-ai da musafirilor, tot se îmbata.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Ar trebui închise școlile dacă se trece de 6 la mie?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.