anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

miercuri, 05.10.2022

Comunicat de presă

Cel mai mare Eveniment Național de Medicină Internă al Toamnei anului 2017 își deschide porțile la Iași

GALERIE
conf._dr_._ciprian_rezus_focus 22 nov
 • conf._dr_._ciprian_rezus_
 • focus 22 nov
- +

Ȋn perioada 23-25 noiembrie 2017 va avea loc la Hotelul Unirea din Iaşi Conferinţa Naţională ZILELE CLINICII III MEDICALE “Prof. Dr. Ion Enescu”, manifestare care se află la ediţia inaugurală şi care este organizată de către CLINICA III MEDICALĂ din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgente “Sf. Spiridon” și a Universității de Medicină și Farmacie GRIGORE T.POPA din Iaşi impreună cu Societatea Română de Medicină Internă.

Sub titlul CONCEPTUL INTEGRATOR AL MEDICINEI INTERNE - DE LA CLASIC LA MODERN, manifestarea beneficiază de prezenţa excepţională a unor lectori invitati de cea mai ȋnaltă ţinută ştiinţifică din cadrul Societăţii Române de Medicină Internă, Societății Române de Cardiologie, Societăţii Române de Reumatologie, Societății Române de Gastro-Enterologie, Societăţii Naţionale de Medicină de Familie, din cadrul altor Societăți Naționale cum ar fi cea de Nefrologie, Endocrinologie, Boli Infecțioase sau Boli Metabolice și Diabet Zaharat, precum şi din cadrul celor mai importante Universităţi de Medicină și Farmacie si Instituţii Medicale din principalele centre ale ȋnvăţamântului superior din domeniul medical - Iași, Bucuresti, Timișoara, Tg Mureș, Cluj-Napoca și Sibiu.

"Conferinţa se adresează specialiştilor din domeniul vast al medicinei interne, cardiologiei, reumatologiei, gastroenterologiei, nefrologiei, endocrinologiei, patologiei infecţioase şi medicinei de familie, devenind ȋn acest fel o ocazie ideală pentru relaţionare medicală interdisciplinară, pentru crearea şi beneficierea de oportunităţi multiple în cercetarea medicală, în beneficiul pacientului, ȋmpreună cu cei mai buni specialişti ȋn domeniu, precum şi pentru consolidarea relaţiilor existente”, a  declarat Preşedintele Conferinţei, Conf. Univ. Dr. Ciprian Rezuş, seful Clinicii III Medicale din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţe „Sf. Spiridon” din Iaşi.

Conferinţa se doreste a fi un OMAGIU adus memoriei Academicianului Profesor Universitar Doctor Ion Enescu (1884-1972), unul dintre ȋntemeietorii Școlii Românești de Cardiologie, părintele spiritual şi conducătorul Clinicii III Medicale-Terapeutice "Prof. Dr. Ion Enescu" (actuala Clinica a III-a Medicală) a Spitalului „Sf. Spiridon” din Iași în perioada interbelică și în dificila perioadă de după război.

Manifestarea va beneficia de participarea a aproximativ 500 de medici rezidenţi, specialişti şi primari din domeniul specialităților medicale din toată ţara si va fi creditată de către Colegiul Medicilor ȋn cadrul programului de formare medicală continuă cu 14 puncte EMC.

O ceremonie religioasă ȋn cinstea memoriei Academicianului Prof. Dr. Ion Enescu cât și în memoria Profesorilor și Medicilor ce au profesat cu credință în cadrul Clinicii  a III-a Medicale, va avea loc ȋn ziua de 22 noiembrie 2017, ȋn jurul orelor 11.30, ȋn cadrul Clinicii  a III-a Medicală a Spitalului „Sf. Spiridon” Iaşi.

Simpozionul Omagial si Deschiderea Oficială „Academcian  Prof. Dr. Ion Enescu” vor avea loc ȋn data de 23 noiembrie 2017, începând cu orele 17.30, în Sala Cuza a Hotelului Unirea din Iași.

Operatorul Conferinţei este compania Focus Event, iar website-ul evenimentului este www.focusevent.ro/zie.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

O reformă care nu se va face (II)

Cătălin ONOFREI

O reformă care nu se va face (II)

Poveste cu doi înecaţi.

opinii

Mahalaua digitală

Florin CÎNTIC

Mahalaua digitală

Deşi nu prea îmi pierd timpul cu comentariile sterile de pe social media, nu încetez să mă minunez de ticăloşia, prostia delirantă şi reaua credinţă care parazitează până la sufocare opiniile articulate, chiar dacă uneori provocatoare din bula mea, ale lui Dan Alexe, Sorin Ioniţă sau Mădălin Hodor. Când scriam acest text, în urmă cu foarte mulţi ani, credeam că se va atenua în timp cotcodăceala otrăvită a smintiţilor care intervin obraznic şi contondent pe internet. După cum vedem azi, maladia s-a agravat.

A plecat ministrul. Ce ne facem?

Ioan Alexandru TOFAN

A plecat ministrul. Ce ne facem?

Aşadar, o lege scurtă şi clară (150 de pagini sau chiar 120 este deja prea mult), generală şi fără elanuri civilizatoare, împreună cu o responsabilitate mare acordată celor care predau şi învaţă. Nu ştiu dacă este soluţia potrivită. Dar măcar ne putem gândi la ea, ca alternativă la începuturile care nu se mai termină ale reformelor din educaţie şi la legile care vor să fie săpate în piatră cu mina de la pix.

Despre copilărie (I)

Radu PĂRPĂUȚĂ

Despre copilărie (I)

Copilăria mea a coincis cu primii ani ai deschiderii „domniei” lui Ceauşescu, când se instaurase o efervescenţă în societatea românească. M-am gândit să povestesc despre perioada aceea, fiindcă este bine să nu uităm învăţămintele de atunci. 

pulspulspuls

Amantele dezvoltatorilor imobiliari din târg. Scurt ghid erotic pentru developeri

Amantele dezvoltatorilor imobiliari din târg. Scurt ghid erotic pentru developeri

Astăzi vom trece în revistă câte ceva din comportamentul hormonal de vârsta aproape septuagenară a unor dezvoltatori imobiliari din târgul nostru, stimaţi telespectatori. 

Caricatura zilei

Scăpări de gaze #NordStream5

Editia PDF

Bancul zilei

Un sofer de TIR opreste la un popas, comanda un sandwich, o cafea si o placinta. Intra trei motociclisti rai, unul îi man&ac (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.