Chirica, discurs grosolan! „România a dat cei mai slabi muncitori pe şantierele europene“
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Chirica, discurs grosolan! „România a dat cei mai slabi muncitori pe şantierele europene“

GALERIE
mihai chirica copy
  • mihai chirica copy
- +

Noi declaraţii jignitoare, de neînţeles, ale primarului Mihai Chirica, de data aceasta chiar la deschiderea oficială a anului şcolar. Făcând referire la calitatea învăţământului profesional, deşi se afla la un colegiu de elită din oraş, Mihai Chirica a spus, textual: „România a dat cei mai slabi muncitori pe şantierele europene“. Declaraţia vine după un şir de afirmaţii la fel de controversate şi jignitoare ale edilului şef.

Noi declaraţii jignitoare ale primarului Mihai Chirica, de data aceasta chiar la deschiderea oficială a anului şcolar. După un discurs lung, în care a subliniat importanţa educaţiei în dezvoltarea societăţii şi a elogiat figuri importante ale învăţământului ieşean, primarul a ţinut să treacă în revistă, la Colegiul „Eminescu“, investiţiile făcute de muncipalitate aici. „Şcoala este supravegheată cu sisteme video... Practic, puteţi să vă lăsaţi copiii în siguranţă“, a dat asigurări Mihai Chirica.

El a ţinut să precizeze că mobilierul este nou şi că există sisteme de protecţie împotriva incendiilor. Pe finalul discursului, edilul a făcut referire şi la instalaţiile sanitare, moment care a stârnit zâmbete în rândul copiilor.

Acelaşi discurs naţionalist l-a ţinut şi la deschiderea oficială de la Colegiul Naţional. „Fără educaţie, nu există naţie. O naţiune care vrea să dăinuie în timp, trebuie să acorde educaţiei poporului său prima prioritate în orice strategie de ţară“, a decarat Mihai Chirica. Primarul a mai precizat că şcoala românească nu-şi mai găseşte locul, iar educaţia copiilor devine tot mai precară. Făcând referire la calitatea învăţământului profesional, Mihai Chirica a spus, textual: „România a dat cei mai slabi muncitori pe şantierele europene“. Declaraţia vine după un şir de afirmaţii la fel de controversate. În urmă câteva zile, într-un studio tv local, Mihai Chirica i-a făcut pe congolezi, somalezi, sirieni „naţiuni care sunt coborâte din copac mai deunăzi“.

El a venit ulterior cu explicaţii, susţinând că expresia este una uzuală. Câteva zile mai înainte însă, tot la un post de televiziune local, Mihai Chirica a făcut o altă declaraţie scandaloasă, referitoare la româncele din Diaspora. „Tânăra generaţie nu a venit la oraş, tânăra generaţie, din păcate, a părăsit ţara, şi acum îi vezi cum fetele tinere şi frumoase multe dintre ele au ajuns să se prostitueze şi vedeţi cum ştirile se umple cu români peste tot (...) Şi uite aşa, pe muncitori îi transformă în sclavi, iar noi acasă nu mai avem cu ce să ne întreţinem părinţii, bătrânii, şi satele sunt abandonate“, a spus la sfârşitul lunii august Mihai Chirica.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Prognosis: negative

Cătălin ONOFREI

Prognosis: negative

Tratamentul se amână după moartea pacientului.

Filmuletul zilei

opinii

Visuri pietrificate

Briscan ZARA

Visuri pietrificate

Credem fără urmă de îndoială în ceva, chiar dacă nu are nici cea mai mică legătură cu realitatea, pentru că aşa am fost educaţi, pentru că toţi ceilalţi cred, pentru că nu există nimic care să contrazică această credinţă care ne dă confort, încredere, mulţumire, siguranţă, şi chiar dacă adevărul ni se revelează într-un mod logic sau evident, palpabil, implacabil, covârşitor de clar, noi tot nu îl recunoaştem, pentru că nu vrem.

Unirea ca axă a istoriei noastre

Mihai DORIN

Unirea ca axă a istoriei noastre

Unirea este incontestabil axa istoriei noastre moderne, întrucât de realizarea ei depindea existenţa naţională. Ea s-a construit pe existenţa unei premise - unitatea neamului şi a unei realităţi dramatice - risipirea neamului. Din îngemănarea acestora a rezultat metoda la care a recurs generaţia unirii, şi anume aceea de a pune istoria să lucreze astfel încât risipirea să fie înlocuită cu unitatea. 

Universalitatea artei lui Marcel Chirnoagă

Nichita DANILOV

Universalitatea artei lui Marcel Chirnoagă

… a fost atras nu de latura angelică, ci de latura demonică a lucrurilor, încercând să scoată la lumină o parte din întunericul ce sălăşluieşte-n om. Pe domnia sa nu l-au obsedat îngerii, ci demonii, creaturile diforme ce populează zi de zi, clipă de clipă, gândurile muritorilor, insuflându-le tot felul de patimi (pofte) şi vicii.

pulspulspuls

Nea Măricel, prins la mijloc în ‘şto-uri, de colegi

Nea Măricel, prins la mijloc în ‘şto-uri, de colegi

Iată, stimaţi telespectatori, ce ne trimite un cetitor fidel înregimentat politic, pe poşta rubricuţei, cu Archibald Tănase la adrisant: poza de care se face cea mai mare panaramă în interiorul filialei partidoiului ieşean în ultimele zile! 

Caricatura zilei

Defilare cu distanțare

www.haidalacafeasiceai.ro

Editia PDF

Bancul zilei

O ambulanta goneste pe strazi si, la o intersectie rastoarna si accidenteaza un pieton. Soferul coboara imediat, ridica victima (...)

Linkuri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.