anunturi
grandchef
mineralia
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

sambata, 25.06.2022

City-managerul Iaşului, acuzat că a strâns de gât un fost coleg. Ce răspunde el?

GALERIE
scandal Movila
 • scandal Movila
- +

Acuzaţii grave: bătaie şi înjurături la sediul PMP Iaşi. Fostul lider al filialei, eliberat de mai bine de o lună din funcţie, refuză să predea sediul noilor şefi. Ieri, când un fost coleg a venit să-i amintească de somaţia de eliberare, a ieşit scandal cu pumni şi înjurături. S-au depus plângeri la Poliţie.

 

Scandal uriaş la sediul Partidului Mişcarea Populată de pe bulevardul Independenţei. City-managerul Iaşului, Petru Movilă, fostul şef al filialei Iaşi a partidului, este acuzat că a bătut şi fugărit la propriu un fost coleg de partid. Acesta venise să îl întrebe pe Movilă când eliberează sediul partidului, deoarece Cristian Diaconescu, preşedintele partidului, a schimbat conducerea de aici, noul şef fiind consilierul judeţean Adrian Acostoaiei. Omul acuză că a fost îmbrîncit, strâns de gât, şi a scăpat doar cu fuga din mâinile fostului deputat.

“Lui Movilă i-au ieşit ochii din cap, era roşu la faţă, parcă înnebunise. Dacă nu fugeam, nu ştiu ce păţeam”, ne-a spus Dan Ştefan. De remarcat este că Movilă se afla la sediul partidului la ora 13, atunci când a avut loc altercaţia, ori city-managerul trebuia să fie la muncă la ora respectivă. Movilă acuză însă o campanie de denigrare la adresa sa, şi că noua conducere a PMP Iaşi a fost vineri la sediul de pe Independenţei pentru a prelua cu forţa sediul. Adrian Acostoaiei dezminte. “Am fost la Bucureşti vineri şi nimeni altcineva nu a fost acolo. Minciuni disperate”, a replicat noul şef al filialei. 

Cum a început

Dan Ştefan este unul dintre oamenii din noua structură de conducere a filialei PMP Iaşi, iar el este unul dintre cei care au fost nominalizaţi de Cristian Diaconescu să preia contabilitatea şi sediul pardidului de la echipa lui Petru Movilă. Noua echipă a transmis o somaţie la începutul lunii aprilie, însă nu au primit răspuns. Acesta şi-a făcut ieri curaj să meargă la sediul PMP ca să se intereseze de răspunsul la somaţie. Povesteşte că Movilă se comporta de parcă era “turbat”.

“În jurul orei 13.50 am mers la sediul PMP pentru a vorbi cu domnul Petru Movilă când poate preda sediul, având în vedere că somaţia de evacuare a fost înmânată dumnealui pe 1 aprilie, şi au trecut 30 zile fără nici un răspuns. Precizez că predarea trebuie făcută către mine, Dan Ştefan, sau Coţofană Constantin, deoarece noi facem parte din conducerea provizorie numită la Iaşi de domnul preşedinte al partidului Cristian Diaconescu. Am pornit înregistrarea pe telefon, am intrat în sediu, acolo am văzut două femei, am întrebat de domnul Movilă, moment în care acesta a apărut din sala de şedinţe şi a strigat către mine că nu avem ce vorbi, că nu vorbeşte cu nesimţiţii.

“Eu am adus înştiinţarea de evacuare de la executor şi aş vrea să vorbim cum o putem rezolva”, i-am spus. A strigat să ies afară. Am văzut că nu am cu cine vorbi, am ieşit pe uşa din sediul partidului. Acesta m-a urmat pe culoar, s-a repezit la mine, m-a apucat de gât cu o mână, m-a împins şi m-a lovit peste ochiul drept. Am căzut pe spate pe balustrada de la scări, moment în care a ieşit dna Briaur (n.r. - consiliera lui Petru Movilă) care a strigat la el “Nu îl lovi, nu aşa se face!” Era vădit speriată de gestul lui. Atunci l-am impins din faţa mea ca să mă eliberez, am făcut doi paşi spre scări, i-am aratat telefonul pornit pe înregistrare şi i-am mulţumit pentru tot. S-a repezit spre mine, dar am fugit pe scări”, a povestit Dan Ştefan. Acest a mers ulterior la Secţia 2 Poliţie Gară, unde a depus o plângere pentru agresiune, apoi a mers la IML pentru un certificat medical. “Am urmele degetelor lui pe gât, apoi zgârâieturi pe obraz, m-a lovit la ochiul drept”, a completat bărbatul.

Reacţiile părţilor

Contactat ieri telefonic, Petru Movilă acuză o campanie de denigrare şi hărţuire. „E o campanie continuă de denigrare, hărţuire şi provocare manifestată şi realizată de acest individ Dan Ştefan. A venit la sediu, m-a ameninţat. I-am spus că n-am ce vorbi cu el, a început să mă înjure când ieşea pe uşă şi am ieşit după el. I-am spus că nu vreau să-l văd, nu vreau să am de-a face cu el.

M-a mai înjurat o dată, după care doar l-am împins. Atât. Probabil şi-a dat drumul la o înregistrare când a ieşit pe hol, dar sunt martori care pot confirma comportamentul lui şi al meu, iar eu deja am depus plângere la Poliţie. Nu tolerez asemenea comportamente şi manifestări publice, şi e păcat că unii recurg la aşa ceva, pentru că nu sunt capabili de alte lucruri”, a comentat ex-deputatul.

Ulterior, şi noul şef al filialei Iaşi a venit cu o declaraţie în care explică faptul. “Am făcut adrese şi la Primăria Iaşi pentru sediul pe care trebuie să îl elibereze domnul Petru Movilă, şi totul potrivit legii. Nu am ameninţat pe nimeni, noi nu suntem violenţi, dorim să preluăm legal documentaţia partidului şi sediul. De altfel, noi suntem răbdători şi aşteptăm ca judecătorii să facă dreptate în toate speţele în care suntem parte. Doream o tranziţie liniştită a conducerii în filiala Iaşi, dar nu se vrea”, a spus Adrian Acostoaiei.

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Ce urmează după David?

Nicolae GRECU

Ce urmează după David?

Va rămâne copilul minune din înotul românesc un star nemuritor, rece şi singur sau va fi pionul unei emulaţii atât de necesare în sportul autohton?

opinii

Curentul latinist şi configurarea conştiinţei identitare româneşti moderne (IV)

Eugen MUNTEANU

Curentul latinist şi configurarea conştiinţei identitare româneşti moderne (IV)

Ideile învăţaţilor ardeleni privitoare la originea romană a poporului român şi la caracterul latin al limbii române au fost receptate şi împărtăşite şi de păturile cultivate ale societăţii din Moldova şi Valahia, contribuind la accelerarea procesului de modernizare, în sensul occidentalizării.

Cât de eficiente sunt pieţele?

Aurelian-Petruș PLOPEANU

Cât de eficiente sunt pieţele?

Titlul este extrem de îndrăzneţ deoarece dialectica privind eficienţa sau ineficienţa pieţelor se găseşte permanent într-un impas. Sistemele complexe nu pot fi înţelese dintr-o perspectivă simplistă. Interogaţia poate fi încadrată în ceea ce Andrei Pleşu numea întrebări „mari” sau „ruseşti”, ceea ce poate conduce spre un drum fără oprire. 

Franţa, în echilibru fragil

Alexandru CĂLINESCU

Franţa, în echilibru fragil

Dezavuarea lui Macron şi a politicii sale este fără echivoc. Partidul preşedintelui LREM (La République En Marche) a fost din capul locului o construcţie artificială, o ficţiune. LREM a canibalizat cele două mari partide tradiţionale de la dreapta şi de la stânga (...). Reformele pe care le promitea Macron au rămas, aproape toate, literă moartă. Preşedintele a preferat să apeleze la ceea ce se numeşte „democraţie directă”, organizând dezbateri naţionale (ineficiente) şi înfiinţând organisme artificiale („Convenţia cetăţenească pentru climat” - „cetăţenesc” este un cuvânt magic, sugerând racordarea la tradiţia republicană).

pulspulspuls

Acţiunea Autobuzul la filiala unui partid din Iaşi: crosul poştaşilor la votarea de azi

Acţiunea Autobuzul la filiala unui partid din Iaşi: crosul poştaşilor la votarea de azi

Foială mare de câteva zile la poştalionul ieşean, stimaţi telespectatori. Motivul: nu vreo chestiune profesională sau vreun eveniment legat de instituţiune, ci cu totul altceva: faptul că şeful de la Iaşi, un locotenent de-al menajerului de oraş Grămadă, va candida la alegerile pemepiste din filiala judeţeană, alegeri care au loc chiar astăzi. 

Caricatura zilei

Tik Tok Yoga

Editia PDF

Bancul zilei

Doctorul, panicat de o spargere de teava, suna repede instalatorul: -Hai, te rog, urgent, toata pivnita e inundata din cauza un (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.