Ciuguleală liberală: cum «ciupeşte» directorul Şcolii Populare de Arte bani de la comunele din judeţ?
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi

Ciuguleală liberală: cum «ciupeşte» directorul Şcolii Populare de Arte bani de la comunele din judeţ?

GALERIE
Vlad Baba
 • Vlad Baba
- +

Unul dintre cele mai mari proiecte derulate de primăriile comunale ieşene, despre care ziarul nostru a relatat în seria articolelor despre fonduri europene, este în toi la Cotnari. Modernizarea şi dotarea grădiniţei cu program normal din localitatea reşedinţă, un proiect în valoare de 2,4 milioane de lei derulat prin Programul Operaţional Regional, se află în faza desemnării câştigătorului licitaţiei. Trei oferte au fost depuse, iar administraţia locală trebuie să o aleagă pe cea mai bună până cel mai târziu în noiembrie. Durata contractului va fi de un an.

În paralel, aşa cum se procedează la proiectele cu finanţare europeană, sunt derulate şi alte activităţi – cum sunt serviciile de informare şi publicitate. În cazul grădiniţei de la Cotnari, acestea au fost încredinţate prin achiziţie directă la trei săptămâni după lansarea licitaţiei, respectiv pe 30 iunie. Ce e interesant este că o primă încercare a fost respinsă de administraţia comunei: ofertantul a cerut 2500 de lei în plus peste oferta de 16.000 a primăriei. Totul a durat 5 minute. După alte 4 minute, oferta a fost relansată şi acelaşi ofertant a acceptat-o contra preţului iniţial, de 16.000 de lei.

Am încercat să aflăm punctul de vedere al primarului Vasile Creţu despre această reluare din scurt, dar nu am primit niciun răspuns. Printre altele, firma câştigătoare va trebui să emită comunicatele de presă privind demararea şi finalizarea proiectului, să realizeze şi să instaleze panouri de informare (unul temporar, pe durata investiţiei, şi unul permanent, la finalizarea ei), să organizeze două conferinţe de presă, transmise live pe reţelele sociale, şi să facă două spoturi – unul video, de prezentare a proiectului, cu difuzarea lui pe reţele sociale, şi unul radio, de 30 de secunde, care să ruleze pe parcursul a două săptămâni la un post local.

Cititi si: Surprize în marile proiecte ale micilor comune. Cine a fost mai harnic?

"Nu-mi iese mai nimic de aici, uitaţi-vă câte cerinţe sunt", ne-a declarat Vlad Baba, care deţine firma câştigătoare, Just Smile Events SRL. Baba, care este şi directorul Şcolii Populare de Arte, ne-a spus că are două firme care organizează astfel de evenimente. Cea care a preluat contractul la Cotnari s-a ocupat în ultimii ani de manifestările Zilelor comunei. Vlad Baba ne-a spus că a aflat de pe SICAP de proiectul grădiniţei şi că a urmărit etapele. Înfiinţată în 2011, firma a avut constant în ultimii ani, cu excepţia unor căderi în 2018 şi 2020, cifre de afaceri de peste 200 de mii de lei. Anul acesta, contractul de la Cotnari este al treilea, după altele două încheiate cu Primăria Dorohoi, în sumă totală de 34,5 mii lei.

Contracte similare afişate la secţiunea de achiziţii publice sunt în jurul sumei oferite de Primăria Cotnari, în funcţie de cerinţe. De exemplu, Liceul economic "Virgil Madgearu" a încheiat un astfel de contract în ianuarie. Aici, cerinţele includ şi organizarea de seminarii de informare despre stadiul proiectelor cu finanţare nerambursabilă, dezvoltare, actualizare şi mentenanţă site web etc., estimate la 32 de mii de lei.

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Ce câştigă un profesor

Ioan Alexandru TOFAN

Ce câştigă un profesor

Oricum ar fi, lapte şi miere nu curg în pădurea despre care vorbesc. Dacă ea adăposteşte cumva vreo comoară, ea este aceea a frumuseţii lecturii, a pasiunii de a scrie şi a descoperirilor făcute împreună cu studenţii. Nu e puţin lucru, ba chiar aş spune că e suficient pentru a fi fericit. Dar într-o lume care preţuieşte mai ales câştigul financiar, nu e mare scofală.

Filmuletul zilei

opinii

Maestrul jocului

Codrin Liviu CUȚITARU

Maestrul jocului

Metafora „jocului” constituie nucleul „ideologic” al textului, sugerând abstracţiunea absolută, voluptatea fiinţării în raţiunea pură, nealterată de vreo „impuritate” emoţională ori instinctuală. Jucătorii lui Hesse aspiră la o stare intelectuală supremă, lipsită de orice constrângere existenţială.

Unirea şi Piaţa

George ŢURCĂNAŞU

Unirea şi Piaţa

24 ianuarie e o zi ce trebuie sărbătorită! Însă, nu doar antrenându-ne în Hora Unirii. 24 Ianuarie 1859 e o discontinuitate majoră în evoluţia noastră teritorială şi identitară, un eveniment marcant, fără îndoială, dar unul ce a avut un dublu efect. 

„Ultima tuşă”

Nicolae TURTUREANU

„Ultima tuşă”

Sub acest nou generic, reiau câteva secvenţe din receptările mele, în timp (şi în acest spaţiu), a celui care a fost pictorul, scriitorul, omul şi, peste toate, prietenul Val Gheorghiu.

pulspulspuls

Întâlnire secretă la o cabană din pădure, pentru împărţit ciolanul de la Iaşi

Întâlnire secretă la o cabană din pădure, pentru împărţit ciolanul de la Iaşi

Iacătă, stimaţi telespectatori, că abia azi s-a auzit, prin presa din zona cu pricina, despre una bucată întâlnire ultrasecretă a mai multor şefi pesedişti din Moldova, acum câteva zile, întâlnire la care cică s-ar fi pus pe masă posturile care ar reveni PSD în zonă, şi care să fie împărţite frăţeşte, doar la participanţi. 

Caricatura zilei

Auto-sanie

Editia PDF

Bancul zilei

Doi tipi, amândoi casatoriti, stau de vorba: – Nu stiu ce sa ma mai fac! De câte ori vin acasa, dupa ce am ba (...)

Parteneri

Alte publicatii

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.

  X