Clanul de traficanţi al lui Los Angeles, Mc Donald’s, şi Barcelona din Sărărie: condamnări definitive. Clienţii lor, elevi ai colegiilor din Copou

joi, 25 august 2022, 21:16
2 MIN
 Clanul de traficanţi al lui Los Angeles, Mc Donald’s, şi Barcelona din Sărărie: condamnări definitive. Clienţii lor, elevi ai colegiilor din Copou

Justiţia şi-a spus ultimul cuvânt faţă de traficanţii de etnobotanice de pe Sărărie. Sentinţa Curţii de Apel a confirmat-o pe cea a Tribunalului, bătând în cuie pedepsele stabilite iniţial.

Cei 11 ieşeni trimişi în judecată în urmă cu un an au fost acuzaţi că şi-au transformat casa din strada Sărărie într-un „adevărat magazin de produse susceptibile de a avea efecte psihoactive”, după cum au consemnat procurorii. de altfel, clienţii lor erau elevi ai colegiilor din zona Copou, în genere. Clanul condus de Los Angeles, Mc Donald’s, Marcelone şi Barcelona Balan şi-a început activitatea în aprilie 2020. Traficanţii „importau” substanţe halucinogene concentrate din Olanda, le diluau cu acetonă sau alcool de 96° şi stropeau cu soluţia astfel obţinută diverse resturi vegetale, de la ceai negru până la măghiran. Uscate, vegetalele erau vândute apoi contra sumei de 10 lei doza de 0,2 grame sau de 30 de lei gramul. Clienţii se aprovizionau direct din locuinţa traficanţilor, de multe ori consumându-şi drogurile chiar pe stradă.

Magistraţii Tribunalului i-au condamnat la sfârşitul lunii mai pe Los Angeles Balan la 4 ani de închisoare, pe Ionuţ Hoţoi, la 4 ani şi 7 luni, pe Mc Donald’s Balan – la 3 ani şi 3 luni, iar pe Gheorghe Fecioru la 2 ani şi 11 luni de închisoare. Ceilalţi acuzaţi au primit sentinţe cuprinse între 1 an şi 6 luni de închisoare şi 3 ani şi 4 luni, dar cu suspendarea executării pe durata a diverse termene de supraveghere. Curtea de Apel a decis şi confiscarea a 7.878 lei de la Mc Donald’s Bălan, 12.277 lei de la Los Angeles Bălan, 20.835 lei, 3.240 euro, 245 lire sterline şi 100 dolari SUA de la Ionuţ Hoţoi, bani obţinuţi din vânzarea halucinogenelor. Sentinţa Curţii de Apel este definitivă.

Comentarii