Competiţie de robotică pentru licee, astăzi, la Iaşi

sâmbătă, 01 februarie 2020, 10:39
1 MIN
 Competiţie de robotică pentru licee, astăzi, la Iaşi

Echipele CyLiis formate din elevii de la Liceul de Informatic „Grigore Moisil“ Iaşi şi Retina formate din elevi de la Colegiul „Emil Racoviţă“ şi Colegiul Naţional organizează astăzi o sesiune demo în cadrul Concursului Naţional „BRD-First Tech Challenge“, una dintre cele mai importante competiţie de robotică pentru licee, coordonată de Ascociaţia „Naţie prin Educaţie“. Ediţia a IV-a are drept temă „SkyStone“, fiind înscrise peste 200 de echipe de liceeni din toată ţara, care se vor întrece în meciurile de calificare pentru etapa naţională, iar apoi vor lupta pentru a câştiga şansa de a reprezenta România la Finala Mondială care se va desfăşura în Statele Unite ale Americii.

„Echipele de tineri inteligenţi, pasionaţi şi inventivi sunt provocate să proiecteze şi să construiască un robot capabil să execute sarcini autonome şi să lupte în mod driver-controlled într-o alianţă de două echipe, stabilită aleator. Punctele câştigate de alianţe datorită îndeplinirii a cât mai multor misiuni şi a atingerii unor performanţe în realizarea acestora, împreună cu punctajele acordate echipelor pentru soluţiile inovative demonstrate şi modul de a promova şi susţine robotica în comunitate, asigură poziţia în clasament a fiecărei echipe“, au explicat reprezentanţii Liceului „Grigore Moisil“.

Cei care doresc să vadă ce anume au pregătit echipele ieşene pentru competiţie pot participa la eveniment azi de la ora 11, la Sala de Sport a UMF din Complexul 30 Decembrie, Copou. Vor participa la demonstraţie cele 13 echipe participante la Demo BRD-FTC, urmând să fie prezente şi echipe din Roman, Târgu Neamţ, Bacău, Piatra Neamţ, Câmpulung şi Dorohoi.

Comentarii