Competiţie de robotică pentru licee, astăzi, la Iaşi
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco
agri.shop

duminica, 09.05.2021

Competiţie de robotică pentru licee, astăzi, la Iaşi

GALERIE
robotica
  • robotica
- +

Echipele CyLiis formate din elevii de la Liceul de Informatic „Grigore Moisil“ Iaşi şi Retina formate din elevi de la Colegiul „Emil Racoviţă“ şi Colegiul Naţional organizează astăzi o sesiune demo în cadrul Concursului Naţional „BRD-First Tech Challenge“, una dintre cele mai importante competiţie de robotică pentru licee, coordonată de Ascociaţia „Naţie prin Educaţie“. Ediţia a IV-a are drept temă „SkyStone“, fiind înscrise peste 200 de echipe de liceeni din toată ţara, care se vor întrece în meciurile de calificare pentru etapa naţională, iar apoi vor lupta pentru a câştiga şansa de a reprezenta România la Finala Mondială care se va desfăşura în Statele Unite ale Americii.

„Echipele de tineri inteligenţi, pasionaţi şi inventivi sunt provocate să proiecteze şi să construiască un robot capabil să execute sarcini autonome şi să lupte în mod driver-controlled într-o alianţă de două echipe, stabilită aleator. Punctele câştigate de alianţe datorită îndeplinirii a cât mai multor misiuni şi a atingerii unor performanţe în realizarea acestora, împreună cu punctajele acordate echipelor pentru soluţiile inovative demonstrate şi modul de a promova şi susţine robotica în comunitate, asigură poziţia în clasament a fiecărei echipe“, au explicat reprezentanţii Liceului „Grigore Moisil“.

Cei care doresc să vadă ce anume au pregătit echipele ieşene pentru competiţie pot participa la eveniment azi de la ora 11, la Sala de Sport a UMF din Complexul 30 Decembrie, Copou. Vor participa la demonstraţie cele 13 echipe participante la Demo BRD-FTC, urmând să fie prezente şi echipe din Roman, Târgu Neamţ, Bacău, Piatra Neamţ, Câmpulung şi Dorohoi.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Obsesiile microbiştilor români

Nicolae GRECU

Obsesiile microbiştilor români

„Ne-a furat arbitrul” şi „jucătorul X ne-a vândut la pariuri” sunt unele dintre acestea.

Filmuletul zilei

opinii

Metamorfoze ale protocronismului sau despre incompetenţa cu ştaif (VI)

Eugen MUNTEANU

Metamorfoze ale protocronismului sau despre incompetenţa cu ştaif (VI)

Episodul de azi, penultimul din această serie, conţine o succintă prezentare a confuziei medievale dintre denumirile istorice Dacia versus Danemarca, respectiv Dacus versus Danus, confuzie pe baza căreia autori contemporani construiesc ipoteze aberante, cu motivaţie „patriotică”, dar cu un puternic iz protocronist.

După Înviere

pr. Constantin STURZU

După Înviere

Cea mai importantă predică a Domnului a fost una fără cuvinte. A început în Ghetsimani, cu sudoarea Lui, care "s-a făcut ca picături de sânge" (Luca 22, 44) şi a continuat pe Cruce, până la gestul de a-Şi da duhul de bunăvoie, nu pentru că fusese biruit de moarte. 

Dezastru de sărbători

Alexandru CĂLINESCU

Dezastru de sărbători

Să nu ne amăgim cu gândul că lumea, în special tinerii, nu se mai uită la televizor. România TV are audienţă la un segment deloc neglijabil din populaţie, sensibil la „patriotism” şi la grija pentru „nevoile românilor”. Direct sau insidios, postul exercită o influenţă nefastă, cu consecinţe pe termen lung.

pulspulspuls

Imagini de colecţie: oare ne-am schimbat sau nu în bine?

Imagini de colecţie: oare ne-am schimbat sau nu în bine?

Un amic cetitor atent atent ne-a pus ieri la dispoziţie această faină poză de campanie, stimaţi telespectatori. 

Caricatura zilei

Bravo autorităților locale care au ținut gol Spitalul Mobil de la Lețcani!

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.