Concurs pentru televiziune cu tema „Patrimoniul cultural în anul Centenarului”
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco
agri.shop

vineri, 07.05.2021

COMUNICAT DE PRESA

Concurs pentru televiziune cu tema „Patrimoniul cultural în anul Centenarului”

GALERIE
centenar TV
  • centenar TV
- +

Asociaţia Edunext vă invită să participaţi la fetivalul – concurs pentru televiziune intitulat „Patrimoniul cultural în anul Centenarului reflectat în producţiile TV”. Conscursul se va desfăşura pe trei secţiuni: ştiri, reportaj/interviu şi documentar şi se adresează profesioniştilor din televiziunile din toată ţara, dar şi din Republica Moldova sau Ucraina. 

Juriul va fi format din specialişti în domeniul audiovizual ale căror competenţe nu pot fi contestate. Tema concursului la această primă ediţie este patrimoniul cultural în anul Centenarului. Aşteptăm producţiile care au fost difuzate pe micul ecran sau în mediul online în perioada 1 ianuarie 2017 – 31 august 2018. Perioada de înscriere se va încheia pe 21 septembrie 2018. Festivitatea de premiere va avea loc pe 28 septembrie 2018, de la ora 14.00, la Camera de Comerţ şi Industrie Iaşi. Evenimentul include şi o prelgere privind felul în care este reflectată Marea Unire de la 1918 în presa din Republica Moldova. Prelegerea va fi susţinută de prof univ dr Elena Prus, directoarea Institutului de Cercetări Filologice şi Interculturale din cadrul Universităţii Libere Internaţionale Moldova, din Chişinău.

Câştigătorii celor trei categorii vor primi premii în bani. Organizatorul acestui festival – concurs este Asociaţia Edunext, iar finanţator este Consiliul Judeţean Iaşi. Partenerul media este TVR Iaşi, iar festivitatea de premiere va fi difuzată pe TVR3. Pentru înscriere, vă rugăm să completatţi formularul de pe site-ul www.edunext.ro

Precizăm că Asociaţia Edunext va utiliza scurte fragmente din producţiile trimise pentru realizarea unor clipuri promoţionale în cadrul festivalului, dar şi pentru ilustrarea materialelor premiate. Asociaţia Edunect nu va difuza integral nicio producţie fără acordul realizatorilor. Membrii juriului: Ovidiu Lazăr, regizor artistic la Taerul Naţional „Vasile Alecsandri” din Iaşi, preşedinte; Carmen Scutariu, master în Global Journalism la Coventry University; Ramona Iacobuţe, jurnalist, drd în Teatrologie la Universitatea de Arte din Iaşi; Ioana Palamar, artist vizual, membru în UAP România; Margareta Andreescu, jurnalist de televiziune.

La festivitatea de premiere vor fi prezenţi, alături de jurnalişti, doamna Elena Prus, vicerector la Universitatea Liberă Internaţională din Chişinău, Sorana Nastasiu, solistă la Opera Română din Iaşi, Maria Rădeanu, elevă la Colegiul de Arte din Bucureşti şi Ana Maria Ignat, elevă în clasa a Via la Şcoala din Bălţaţi. Festivitatea de premiere va fi înregistrată şi difuzată pe TVR3 şi difuzată sâmbătă, 29 septembrie, de la ora 19.00

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cu primarul Mihai Chirica la Zoiosu’

Toni HRIŢAC

Cu primarul Mihai Chirica la Zoiosu’

Primarul foloseşte resursele patrimoniale şi juridice ale primăriei ca să-şi gestioneze destinul politic.

Filmuletul zilei

opinii

Dezastru de sărbători

Alexandru CĂLINESCU

Dezastru de sărbători

Să nu ne amăgim cu gândul că lumea, în special tinerii, nu se mai uită la televizor. România TV are audienţă la un segment deloc neglijabil din populaţie, sensibil la „patriotism” şi la grija pentru „nevoile românilor”. Direct sau insidios, postul exercită o influenţă nefastă, cu consecinţe pe termen lung.

Marte

Neculai SEGHEDIN

Marte

Aşa cum românii au aşteptat în zadar sosirea americanilor (au venit, ce-i drept, dar cam târziu!), aşa şi pământenii au aşteptat invazia marţienilor până când s-au plictisit şi atunci au trimis ei diverşi emisari către planeta vecină.

De ce romanul? (I)

Nicolae CREŢU

De ce romanul? (I)

A trecut de mult vremea întrebării simptomatic reluate pe atunci „De ce nu avem roman?”. În zilele noastre mai că-ţi vine să (te) întrebi, în faţa producţiei de titluri, altceva: dar oare chiar avem atât de mulţi romancieri? Asta, înainte de a-i citi? După lectură, schimbând ceea ce e de schimbat: oare cum s-o fi explicând iluzia atâtor „romancieri” despre ceea ce scriu ai? Pentru că, la drept vorbind, proporţia de autentice romane din „avalanşa” editorială readuce percepţia realităţii la adevărata şi onesta ei măsură.

pulspulspuls

Mărirea şi decăderea lui Mihăiţă vodă Chirica: cine i-a tras scatoalca ce l-a dat jos de pe cal?

Mărirea şi decăderea lui Mihăiţă vodă Chirica: cine i-a tras scatoalca ce l-a dat jos de pe cal?

Una bucăţică de analiză politico-mondenă de Bahlui pe ziua de azi, stimaţi telespectatori, dacă tot e ziua Izvorului Tămăduirii, sărbătoare cu cruce roşie.

Caricatura zilei

Două măști

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.