COMUNICAT DE PRESA

Concurs pentru televiziune cu tema „Patrimoniul cultural în anul Centenarului”

joi, 20 septembrie 2018, 10:12
2 MIN
 Concurs pentru televiziune cu tema „Patrimoniul cultural în anul Centenarului”

Asociaţia Edunext vă invită să participaţi la fetivalul – concurs pentru televiziune intitulat „Patrimoniul cultural în anul Centenarului reflectat în producţiile TV”. Conscursul se va desfăşura pe trei secţiuni: ştiri, reportaj/interviu şi documentar şi se adresează profesioniştilor din televiziunile din toată ţara, dar şi din Republica Moldova sau Ucraina. 

Juriul va fi format din specialişti în domeniul audiovizual ale căror competenţe nu pot fi contestate. Tema concursului la această primă ediţie este patrimoniul cultural în anul Centenarului. Aşteptăm producţiile care au fost difuzate pe micul ecran sau în mediul online în perioada 1 ianuarie 2017 – 31 august 2018. Perioada de înscriere se va încheia pe 21 septembrie 2018. Festivitatea de premiere va avea loc pe 28 septembrie 2018, de la ora 14.00, la Camera de Comerţ şi Industrie Iaşi. Evenimentul include şi o prelgere privind felul în care este reflectată Marea Unire de la 1918 în presa din Republica Moldova. Prelegerea va fi susţinută de prof univ dr Elena Prus, directoarea Institutului de Cercetări Filologice şi Interculturale din cadrul Universităţii Libere Internaţionale Moldova, din Chişinău.

Câştigătorii celor trei categorii vor primi premii în bani. Organizatorul acestui festival – concurs este Asociaţia Edunext, iar finanţator este Consiliul Judeţean Iaşi. Partenerul media este TVR Iaşi, iar festivitatea de premiere va fi difuzată pe TVR3. Pentru înscriere, vă rugăm să completatţi formularul de pe site-ul www.edunext.ro

Precizăm că Asociaţia Edunext va utiliza scurte fragmente din producţiile trimise pentru realizarea unor clipuri promoţionale în cadrul festivalului, dar şi pentru ilustrarea materialelor premiate. Asociaţia Edunect nu va difuza integral nicio producţie fără acordul realizatorilor. Membrii juriului: Ovidiu Lazăr, regizor artistic la Taerul Naţional „Vasile Alecsandri” din Iaşi, preşedinte; Carmen Scutariu, master în Global Journalism la Coventry University; Ramona Iacobuţe, jurnalist, drd în Teatrologie la Universitatea de Arte din Iaşi; Ioana Palamar, artist vizual, membru în UAP România; Margareta Andreescu, jurnalist de televiziune.

La festivitatea de premiere vor fi prezenţi, alături de jurnalişti, doamna Elena Prus, vicerector la Universitatea Liberă Internaţională din Chişinău, Sorana Nastasiu, solistă la Opera Română din Iaşi, Maria Rădeanu, elevă la Colegiul de Arte din Bucureşti şi Ana Maria Ignat, elevă în clasa a Via la Şcoala din Bălţaţi. Festivitatea de premiere va fi înregistrată şi difuzată pe TVR3 şi difuzată sâmbătă, 29 septembrie, de la ora 19.00

Comentarii