VICTORIE: CSM Politehnica Iaşi – Astra Giurgiu 1-0, REZULTAT FINAL. A marcat Cristea (’68)

vineri, 01 decembrie 2017, 02:43
4 MIN
 VICTORIE: CSM Politehnica Iaşi – Astra Giurgiu 1-0, REZULTAT FINAL. A marcat Cristea (’68)

Meci in etapa a XX-a din Liga I

'74-Jo il serveste ca pe tava pe Cissé la 10 metri, acesta trage cu sete in portar

1-0, min. 68: la o faza aglomerata, Frasinescu deviaza o minge care ajunge la Cristea, acesta trimitand din apropiere printre picioarele lui Lazar

'62 – Jagodinskis reia cu capul la un corner, Lazar respinge `in bara

'47- mare ocazie a Astrei, servit de Abang, Balaure trimite din careu de putin pe langa poarta

'45^1: o alta lovitura libera, de pe partea dreapta, executa Pedro la bataie, Lazar (care si-a revenit) a respins

'43 – mare ocazie ieseana: Jo executa excelent o lovitura libera de la 20 metri. Portarul Lazar se intinde si se accidenteaza, dar balonul trece de putin pe langa poarta

'38 – Polczak, finalizare defectuoasa la o faza fixa

'7-sut  de la distanta pe jos al lui Mihalache, de putin pe langa poarta

Echipele de start

CSM: Koşelev – Sin, Frăsinescu, Jagodinskis, Bădic – Mihalache, Pedro –Ştefănescu ('63 – Cristea), Platini ('63 – Cissé), Panţîru – Jo ('88 – Bosoi). Antrenor: Flavius Stoican.

Astra:  Lazar – Belu, Bejan, Polczak ('71 – Moise), Stan – Seto, Dandea, Mrzjlak ('74 – Le Tallec) – Ioniţă ('64 – Niyuadzi), Abang, Balaure.  Antrenor: Edward Iordănescu.

Arbitru: Cătălin Popa (Piteşti).

Cartonase galbene: Pedro, Mihalache, Frasinescu, Jo, Pantiru  / Polczak, Dandea

 

LIVETEXT REALIZAT DE ZIARUL DE IASI

 

………………

CSM Politehnica Iaşi are o singură variantă la dispoziţie, victoria cu Astra Giurgiu, pentru a păstra la cote acceptabile şi după etapa a XX-a a Ligii I şansele de atingere a obiectivului stabilit pentru acest sezon. Ieşenii se află pe VIII, la şapte puncte în spatele Astrei, echipă care ocupă ultimul loc care asigură calificarea în play-off (VI) iar păstrarea acestui handicap sau mărirea lui ar face aproape imposibilă recuperarea decalajului în cele şase meciuri care vor rămâne de disputat.

Ieri, într-o conferinţă de presă organizată în Copou, antrenorul principal al gazdelor, Flavius Stoican, s-a arătat optimist că echipa sa va trece de Astra. “Este o partidă pe care trebuie s-o câştigăm. Sperăm încă la play-off. Ştim că vom depinde şi de alte rezultate chiar dacă vom lua trei puncte, însă trebuie să învingem. Victoria cu Slobozia, din Cupă, obţinută pe un teren greu, care egalizează valorile, ne-a făcut să trecem peste eşecul cu Dinamo, moralul nostru este bun”. Şi Cătălin Ştefănescu, jucător care şi-a aniversat ziua de naştere ieri, era optimist: “Va fi un meci foarte greu, Astra vine după victoria cu FCSB. Noi avem mari speranţe că vom trece peste eşecul suferit cu Dinamo şi că vom face un meci bun. Sper ca reuşita din Cupă să fi însemnat descătuşarea de care aveam nevoie. Am primit destule şanse până acum, însă cele două luni în care am stat în vară m-au făcut să nu mă regăsesc”.

Ieşenii vor avea probleme de efectiv duminică. În afara lui Kelava, care este accidentat, ambii închizători pe care Stoican a mizat în ultima perioadă, Qaka şi Cioinac, sunt suspendaţi. Primul va sta din cauza cumulului de cartonaşe galbene, cel de-al doilea ca urmare a comportării din meciul cu Dinamo, care i-a adus patru etape de suspendare. Tehnicianul va miza şi pe o improvizaţie la mijloc: “Vom găsi soluţii de a-i înlocui pe cei doi jucători importanţi, chiar dacă acolo vor juca jucători care nu au evoluat pe acel post”. Printre variantele studiate pentru acoperirea postului de închizător se numără urcarea lui Bădic sau a lui Mihalache la mijloc, lângă Chelaru, care are şanse de a redeveni titular.

Stoican, care va reveni pe banca tehnică după ce şi-a ispăşit suspendarea de trei etape primită după eliminarea de la Cluj, a promis că va avea o altă atitudine faţă de arbitri. “Voi fi un exemplu, însă voi trage semnale de alarmă atunci când arbitrii nu vor fi foarte atenţi” a spus antrenorul, care a mai anunţat că vrea ca unul dintre portarii foarte tineri care se pregătesc la echipa mare, Târnovanu sau Axinte, să debuteze în Liga I în acest an. Meciul dintre CSM şi Astra va începe duminică, la ora 18:00.

Comentarii