anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

De mâine, fără mască doar în casă. Măsura, valabilă 14 zile în tot judeţul

GALERIE
masca protectie
  • masca protectie
- +

De mâine, 1 august, timp de două săptămâni, portul măştii de protecţie devine obligatoriu în toate spaţiile deschise. Dacă, până acum, masca trebuia purtată în spaţii închise, precum şi în pieţe sau alte locuri aglomerate, în urma unei decizii luate ieri de Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, ea devine obligatorie oriunde. Practic, din momentul în care am ieşit din casă şi până când revenim la domiciliu.

Hotărârea vine după ce Direcţia de Sănătate Publică Iaşi a evaluat nivelul răspândirii infecţiei cu virusul SARS-COV-2 şi al gradului de pregătire a sistemului sanitar ieşean pentru a face faţă situaţiei actuale. Din martie până ieri, în judeţ au fost înregistrate 1.430 de cazuri de îmbolnăvire, Iaşul fiind înntr-un nedorit Top 10, după Bucureşti, Suceava (4.514), Argeş, Braşov, Galaţi (2.050), Prahova, Dâmboviţa şi Vrancea (1.688 de cazuri). Ultima raportare semnala 45 de cazuri pozitive noi, dar şi 31 de vindecaţi, numărul acestora din urmă ajungând la 1.191.

„Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă a decis ca, în intervalul 1-14 august 2020, să se instituie obligativitatea purtării măştii de protecţie pentru toate persoanele, prezente în spaţiile publice deschise, de pe întreg teritoriul judeţului Iaşi. Se exceptează de la această măsură persoanele care desfăşoară activităţi fizice intense sau în condiţii de muncă solicitante (temperaturi ridicate, umiditate crescută etc.) şi copiii cu vârsta mai mică de 5 ani”, precizează un comunicat remis redacţiei. Citiți aici hotărârea Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă.

Potrivit Legii 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de Covid-19, nerespectarea de către persoanele fizice a măsurilor individuale de protecţie a vieţii şi pentru limitarea efectelor tipului de risc produs asupra sănătăţii persoanelor se sancţionează cu amendă de la 500 la 2.500 de lei. 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Opțiunile geopolitice ale Europei în confruntarea dintre America și China

Alexandru LĂZESCU

Opțiunile geopolitice ale Europei în confruntarea dintre America și China

Deşi europenii au evitat până acum, în general, să adopte o atitudine excesiv de contondentă în raport cu China şi nici nu s-au raliat poziţiei americane, pe care totuşi o împărtăşesc în mare parte, au devenit tot mai îngrijoraţi şi mai iritaţi de atitudinea tot mai agresivă a Berlinului.

Filmuletul zilei

opinii

La masa oficială

Nichita DANILOV

La masa oficială

În aparenţă, înfăţişarea bonomă lui Medvedev degaja linişte şi echilibru. Dar asta era doar aparenţă. Căci pixul pe care preşedintele îl învârtea între degete în timp ce stătea în prezidiu exprima destul de multe. Nesiguranţă? Plictiseală? Nerăbdare?

Viaţa ca teatru, omul ca spectacol

Dana ȚABREA

Viaţa ca teatru, omul ca spectacol

Dacă viaţa ar fi asemenea unei scene de teatru, atunci omul nu ar putea fi decât actor sau spectator. Metafora vieţii ca teatru, în sensul scoaterii din context a replicilor lui Jaques din As You Like It de William Shakespeare, conduce la o interpretare prejudiciată („Lumea-ntreagă e o scenă şi toţi oamenii sunt actori”). 

Ultimele zile

Michael ASTNER

Ultimele zile

După ce petrec săptămâni bune la ţară, la Amnaş, cum-necum vine momentul în care parcă simt că gata, ajunge. Şi asta dincolo de eventualele chestiuni concrete ce-ar fi de rezolvat la oraş. Iar din momentul acela, al fixării datei plecării, ultimele zile capătă un ritm şi-un conţinut al lor: încep să pregătesc curtea şi casa pentru absenţa mea, să fac, adică, oareşce ordine, să fac curat etc.

pulspulspuls

O mare minune dumnezeiască la saloanele Covid de la Iaşi

O mare minune dumnezeiască la saloanele Covid de la Iaşi

Pentru că e uichend, haideţi să fie, conform tradiţiei, tot fără politichie, deşi e campanie. 

Caricatura zilei

Dacia Debut

Editia PDF

Bancul zilei

Îi datoram multe coronavirusului. A reusit sa-i aduca pe români înapoi în tara si a putut sa le înve (...)

Linkuri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.