anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

Deja sunt o mie de conturi făcute în platforma online pentru admiterea la Medicină

GALERIE
UMF_Iasi
 • UMF_Iasi
- +

Admiterea la universităţile din Iaşi continuă în această perioadă, singurul punctul final fiind pus de către Universitatea de Ştiinţe ale Vieţii „Ion Ionescu de la Brad”, la programul de master. 

Spre exemplu, Universitatea de Medicină şi Farmacie „Grigore T. Popa” din Iaşi, care a deschis procesul de înscriere pentru examenul de admitere de la începutul lunii iunie, are deja 905 conturi noi create în platforma de admitere. Dintre acestea, sunt deja 523 de dosare depuse, în lucru, în contextul în care diplomele de bacalaureat sau adeverinţele care atestă existenţa acestora au început să fie emise de şcoli abia de la începutul acestei săptămâni, ele fiind necesare pentru a finaliza înscrierea.

Perioada de înscriere însă continuă până pe 17 iulie, reprezentanţii conducerii universităţii spunând că se aşteaptă la cifre cel puţin similare cu cele din 2021 în ceea ce priveşte concurenţa.

Anul acesta este primul an în care UMF nu va ţine cont deloc de nota de la bacalaureat, iar miza va fi integral testul grilă. „Am eliminat media de la bacalaureat din calculul mediei finale la concursul de admitere pentru că ponderea era oricum nesemnificativă, de doar 10%. Considerăm că testul grilă rămâne cea mai obiectivă şi relevantă cale de verificare a cunoştinţelor candidaţilor”, a declarat prof.dr. Viorel Scripcariu, rectorul UMF Iaşi.

Concursul de admitere din constă în susţinerea unei probe scrise (test grilă) pentru ocuparea locurilor subvenţionate de la bugetul de stat şi a locurilor cu taxă în lei. Testul grilă este programat pe 24 iulie. Şi anul acesta, la UMF există opţiunea pentru candidaţi să opteze pentru mai multe programe, care au criterii de admitere similare. Astfel, dacă aceştia nu sunt admişi la prima lor variantă, pot să fie repartizaţi mai departe, în funcţie de locurile disponibile, criteriul calculat fiind bazat pe media de la examenul scris de tip test grilă. Pentru admiterea de anul acesta, UMF a pregătit un număr de 820 de locuri la buget şi 533 de locuri cu taxă în lei. 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Ucraina, Taiwanul şi Amnesty International (I)

Alexandru LĂZESCU

Ucraina, Taiwanul şi Amnesty International (I)

Percepţiile eronate privind riscurile şi oportunităţile au avut adesea consecinţe catastrofale în istorie; decizia Chinei privind o invazie a Taiwanului va fi influenţată şi de percepţia privind consistenţa răspunsului Occidentului faţă de agresiunea Rusiei.

opinii

Slavă lui Rabelais

Nichita DANILOV

Slavă lui Rabelais

Vom intra într-o epocă în care resursele de materii vor conta la fel de mult ca şi tehnologia. Epoca energiei ieftine, după cum spunea un comisar european, a luat sfârşit. Epoca revendicărilor abia a început.

Ţara asta-i un miracol

Michael ASTNER

Ţara asta-i un miracol

Nu ştiu de ce, dar parcă-n România guvernanţii par să exclame cu toţii (în gândul lor): Păi, unde-am ajunge dacă tot poporul ar putea să se ducă fără probleme dintr-o parte în alta, pe autostrăzi şi drumuri expres şi drumuri naţionale modernizate şi decongestionate de existenţa autostrăzilor şi drumurilor expres?!

(Re)denumiri anapoda ale unor instituții de învățământ (V)

Eugen MUNTEANU

(Re)denumiri anapoda ale unor instituții de învățământ (V)

Nu este exclus ca timpul și uzul să valideze și să impună aceste formule denominative noi, dar, deocamdată, cel puțin pentru persoanele cu o educație umanistă solidă, impresia de improvizație și oportunism persistă.

pulspulspuls

Cum au fost arvunite locurile AUR de la Iaşi pentru viitoarea legislatură a Parlamentului

Cum au fost arvunite locurile AUR de la Iaşi pentru viitoarea legislatură a Parlamentului

Discuţiile de la Şcoala politică de vară de pe Bahlui, care s-a ţinut în aceste zile pe terasa unei berării boeme din târg, ar fi continuat la nesfârşit pe tema imposibilei şi, totuşi, foarte probabilei, coaliţii dintre liberali şi userişti, dacă cineva nu ar fi adus în discuţie, nu se ştie cu ce intenţii, problema vizitei în oraşul nostru a lui George Simion, liderul partidului AUR. 

Caricatura zilei

Vreme de neplajă

Editia PDF

Bancul zilei

Un sofer de TIR opreste la un popas, comanda un sandwich, o cafea si o placinta. Intra trei motociclisti rai, unul îi man&ac (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.