Dezbatere despre antreprenoriat la Inspectoratul Şcolar: de ce ar trebui elevii să înveţe să se implice în afaceri?

sâmbătă, 15 februarie 2020, 02:50
2 MIN
 Dezbatere despre antreprenoriat la Inspectoratul Şcolar: de ce ar trebui elevii să înveţe să se implice în afaceri?

Dezbaterea de ieri face parte dintr-un mai amplu proiect al Inspectoratului Şcolar, în cadrul căruia sunt promovate, pe rând, diferite valori sociale. Antreprenoriatul este una din ele.

 

Inspectoratul Şcolar a organizat ieri o incitantă dezbatere, cu tema „Antreprenoriatul – Responsabilitate asumată“, la care au participat inspectori şcolari, directori din unităţile de învăţământ din judeţ, reprezentanţi ai mediului de afaceri şi antreprenori, dar şi profesori, elevi şi parteneri instituţionali ai ISJ Iaşi. Întâlnirea este cea de-a IV-a din acest an, dezbaterea făcând parte din proiectul „Şcoala pentru valori autentice – şcoala comunităţii“, ediţia a III-a.

Dezbaterea a avut loc de la ora 11 în sala A20 de la Inspectoratul Şcolar, scopul acesteia fiind promovarea antreprenoriatului şi creşterea percepţiei acestei valori în rândul elevilor prin dezvoltarea unei viziuni inovatoare şi prin implicarea în programe de educaţie antreprenorială. „Această dezbatere este realizată în cadrul proiectului nostru «Şcoala pentru valori autentice», un proiect aflat în cel de-al treilea an de implementare, anul acesta fiind organizate deja patru dezbateri. Luna aceasta am dedicat-o unei valori, unui comportament asociat acestei valori: antreprenoriatul. De ce această dezbatere pe tema formării tinerilor şi elevilor noştri din perspectiva unei culturi a antreprenoriatului? În primul rând, pentru că societatea în care fiinţăm cu toţii este marcată de diverse schimbări, constante, continue, accelerate, realităţi pe care nu le putem ignora, inclusiv şomajul sau dorinţa firească a oricărei societăţi de a pregăti tineri care să-şi găsească un loc pe piaţa muncii şi să se dezvolte personal şi profesional“ a precizat prof.dr. Genoveva Farcaş, inspector şcolar general la ISJ Iaşi.

În cadrul întâlnirii, pe lângă discuţiile despre modalităţile în care elevii pot învăţa să fie antreprenori sau să se pregătească pentru piaţa muncii, Genoveva Farcaş a prezentat şi contextul european şi românesc al formării profesionale ale elevilor. La dezbatere au participat Alexandru Holicov – fondator Adservio, conf.dr. Andrei Ştefan Neştian şi lector dr. Patricia Bertea, de la Universi­tatea „Al.I. Cuza“, Facultatea de Economie, Carmen Teodorescu – director financiar Centric IT Solutions România, Mihai Su­sanu – vicepreşedinte al Camerei de Comerţ Iaşi, Horia Dragoslav – coordonator proiect iXperiment Iaşi, elev la Colegiul „Emil Racoviţă“, Alina Moldovanu – antreprenor, alături de numeroşi profesori.(Andrei MIHAI)

 

 

Comentarii