Dosar penal pentru doi ucraineni: au vrut să dea mită poliţiştilor la Iași după ce au făcut schimb de locuri la volan

marți, 29 martie 2022, 02:00
2 MIN
 Dosar penal pentru doi ucraineni: au vrut să dea mită poliţiştilor la Iași după ce au făcut schimb de locuri la volan

Cei doi nu au oprit maşina la semnul agenţilor, iar în timpul urmăririi au vrut să facă schimb la volan, şoferul neavând permis.

Doi ucraineni care călătoreau duminică spre Iaşi, venind de la vama Albiţa, au încercat să mituiască doi poliţişti de frontieră. Cei doi ucraineni circulau în trafic, iar echipajul de poliţişti le-a făcut semn să oprească. Şoferul însă a apăsat pedala de acceleraţie, apoi, cei doi din maşină “au făcut schimb de volan”, sperând că poliţiştii nu vor observa. Deoarece poliţiştii au observat manevra celor doi, aceştia au încercat să îi mituiască cu 50 de euro şi 20 de dolari. Poliţiştii au refuzat banii.

“Poliţişti de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Iaşi – Sectorul Poliţiei de Frontieră Bivolari au oprit în trafic, la data de 27 martie 2022, pe raza localităţii de frontieră Bivolari, judeţul Iaşi, un cetăţean ucrainean care conducea un autoturism, înmatriculat în Ucraina, fără a deţine permis de conducere. Pentru a nu-i întocmi dosar penal, acesta le-a oferit poliţiştilor de frontieră o sumă de bani. Agenţii de poliţie din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Bivolari au refuzat categoric propunerea conducătorului auto şi au anunţat şeful ierarhic, precum şi DGA – Serviciul Judeţean Anticorupţie Iaşi, continuând să întocmească actele de constatare a infracţiunii. Întreaga situaţie de fapt a fost filmată cu body worn camera din dotarea unuia dintre poliţişti, iar lucrătorii SJA Iaşi efectuează în prezent activităţile procedurale dispuse de către procurorul de caz”, au precizat reprezentanţii Poliţiei Iaşi.

Comentarii