anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

Două persoane au înaintat doar la o singură instanţă 458 de sesizări

GALERIE
sesizare instanta
 • sesizare instanta
- +

Reclamagiii de meserie au devenit o problemă pentru o serie de instanţe din judeţul Suceava. Actul de justiţie este îngreunat de persoane care îşi ocupă timpul cu plângeri şi sesizări pe care le formulează pe bandă rulantă. Numai la Curtea de Apel Suceava, în cursul anului 2021, două persoane au depus ”doar” 458 de sesizări de toate tipurile. Acestea vizează diferite chestiuni, iar de cele mai multe ori sunt returnate, dar chiar şi aşa una sau două persoane sunt blocate din activitate pentru a derula aceste proceduri.

Unul dintre cei doi nemulţumiţi de profesie a depus 181 de plângeri împotriva magistraţilor, toate acestea fiind redirecţionate către Secţia pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie (SIIJ). Aceeaşi persoană a mai cerut de 13 ori diferite lămuriri în baza Legii 544/2001. De asemenea, a depus 31 petiţii şi mai are pe rol alte 10 acţiuni, din care 7 penale şi 3 civile. Cu un total de 235 de sesizări este campion absolut la acest capitol. Practic, aproape în fiecare zi lucrătoare din 2021, persoana respectivă s-a adresat cu o nemulţumire la Curtea de Apel Suceava.

O secondează, cu un număr total de 223 de acţiuni, un alt bărbat, din bazinul Dornelor. Acesta a excelat cu acţiuni în justiţie. A înaintat nu mai puţin de 208 astfel de cereri, din care 193 acte penale, respectiv plângeri împotriva procurorului, respinse in corpore. Celelalte 15 cazuri au reprezentant acţiuni civile, care au constat în cereri de chemare în judecată a unor instituţii, inclusiv instanţe de judecată. Acelaşi nemulţumit a reclamat prin acţiunile depuse 13 magistraţi, cazurile fiind trimise la parchetele competente. La capitolul petiţii, bărbatul în cauză a înaintat numai 2 sesizări.

Cristinel Grosu, preşedintele Curţii de Apel Suceava, spune că această practică este una păguboasă şi se vor căuta modalităţi pentru ca persoanele care hărţuiesc pur şi simplu angajaţii instanţelor să poată fi trase la răspundere. ”În cursul anului 2021, pe fondul digitalizării accelerate a activităţii desfăşurată în instanţe şi a facilitării comunicării online, am constatat că resursele puse la dispoziţia justiţiabililor nu sunt întotdeauna folosite cu bună-credinţă. Sunt situaţii în care aceeaşi persoană adresează sute de petiţii care nu au nimic în comun cu activitatea din instanţe, iar simpla înregistrare şi parcurgere a conţinutului acestora, chiar dacă în cvasimajoritatea cazurilor sunt restituite expeditorilor, consumă din resursele publice. Pentru stoparea acestui fenomen analizăm o procedură de lucru care va sancţiona drastic abuzul evident şi deturnarea activităţii instanţelor de la menirea lor firească”, a precizat judecătorul Cristinel Grosu.

SURSA: monitorulsv.ro


 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Un profesor universitar explică de ce Iaşul nu merită autostradă

Cosmin PAȘCA

Un profesor universitar explică de ce Iaşul nu merită autostradă

A se observa formularea în context a profesorului: autostrada „este un mijloc ca EU să ajung undeva”. Cu alte cuvinte, pentru Bulai şoseaua rapidă are un singur sens, spre Iaşi. Oraşul e văzut ca o grădină zoologică, oamenii stau aici într-un ţarc, din care n-au voie să iasă. Pot fi însă vizitaţi, ideal când începe bâlciul de Sfânta Parascheva.

opinii

New York şi Alabama. Un circuit epic

Codrin Liviu CUȚITARU

New York şi Alabama. Un circuit epic

Prin povestirile lui, Capote a avut, în mod evident, o influenţă hotărâtoare asupra a ceea ce s-a numit proza minimalistă americană din ultima jumătate a secolului XX. Acest tip de epic se concentrează pe frânturi din existenţa imediată, pe care le explorează nesofisticat şi totuşi artistic. Viziunea naratorului minimalist e pragmatică, evitând, din start, construcţiile monumentale ale romanului tradiţional, căutarea adevărurilor majore ale lumii sau elucidarea codurilor absconse şi derutante din istorie.

Miticilectualii ca Alfred Bulai şi disursul discriminatoriu la adresa moldovenilor

George ŢURCĂNAŞU

Miticilectualii ca Alfred Bulai şi disursul discriminatoriu la adresa moldovenilor

Când ai într-o regiune devenită fundătură prin proiectarea şi construcţia statului naţional, respectiv o aglomeraţie urbană de 400-450 mii de locuitori, ce ar fi singura capabilă să gestioneze fluxuri importante la nivel regional şi să polarizeze cât de cât regiunea, atât cât să-i creeze o minimă stabilitate şi coeziune teritorială, nu o izolezi din cauză că nu i-ar fi Bucureştiului de folos nu ştiu ce autostradă, ci faci eforturi să o deschizi către lume.

Întâmplările lui Nobel (I)

Bogdan ILIESCU

Întâmplările lui Nobel (I)

„All things are ready, if our mind be so.” (Toate lucrurile sunt pregătite, dacă şi mintea noastra este.) - William Shakespeare, Henry V

pulspulspuls

Iarăşi s-a făcut mişto de pârlipca lui Tudorel din Sărărie. Iată cu ce ocazie!

Iarăşi s-a făcut mişto de pârlipca lui Tudorel din Sărărie. Iată cu ce ocazie!

Două vorbe mai relaxate pe astăzi, dacă tot e joi, despre unul din evenimentele notabile care au loc în aceste zile în târg, stimaţi telespectatori şi drăguţe telespectatoriţe: selecta adunarea arhitecţilor de pe tot rotogolul ţării şi, de ce nu, chiar al Evropii şi al planetei. 

Caricatura zilei

Băsescu a pocnit, de data asta, o mașină

Editia PDF

Bancul zilei

La farmacie: - Un prezervativ, va rog. - Doar unul? - Da. Incerc sa ma las.

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.