Drum modernizat de la Tg. Frumos la Botoşani, poate în vara lui 2022
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

sambata, 15.05.2021

Drum modernizat de la Tg. Frumos la Botoşani, poate în vara lui 2022

GALERIE
drum Tg. Frumos la Botoşani
  • drum Tg. Frumos la Botoşani
- +
 CNAIR mai are de deliberat o lună până să desemneze un câştigător al licitaţiei
Până cel mai târziu în prima zi a anului următor, Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere trebuie să anunţe cui îi va încredinţa contractul de proiectare şi execuţie a lucrărilor de modernizare a DN 28B, drum care leagă Tg. Frumos de municipiul Botoşani (71,5 km). Este a doua tentativă de atribuire a acestui pachet, prima licitaţie fiind anulată deşi fuseseră depuse mai multe proiecte. Acum s-au înregistrat trei, la aceeaşi valoare estimată ca şi cea de la prima licitaţie, 268,6 milioane de lei. 
 
Numele celor trei asocieri de firme care s-au înscris în competiţie au fost publicate în iulie, la cinci luni de la iniţierea procedurii. „Chiar dacă acest obiectiv are o semnificaţie şi o importanţă deosebită, CNAIR SA trebuie să respecte şi să parcurgă absolut toate etapele pentru realizarea procedurilor de achiziţie publică“, răspundea unei interpelări fostul ministrul al Transporturilor, Răzvan Cuc, cu doar câteva zile înainte de căderea Guvernului Dăncilă. Mai mult, Cuc i-a reamintit deputatului ieşean Costel Alexe, autorul interpelării, că „numărul contestaţiilor nu poate fi limitat“. 
 
Din prima asociere, condusă de o companie din Suceava, fac parte trei firme ieşene, dar şi întreprinderi din Spania, Italia şi Costa Rica. Al doilea conglomerat, condus de o firmă nemţeană, include cinci societăţi ieşene, două din Bulgaria şi una spaniolă. În fine, în a treia asociere lider este tot o firmă din Suceava, printre subcontractanţi numărându-se şi o companie din Iaşi. 
 
Oferta financiară contează în proporţie de 70 la sută. Perioada de garanţie are o pondere de 12 la sută, iar 10 procente se acordă pentru metodologia de realizare a contractului şi planificarea resurselor tehnice şi umane. Durata contractului este de 89 de luni - 5 pentru proiectare, 24 pentru execuţie şi 60 pentru garanţie. Aşa cum am mai relatat, Caietul de sarcini prevede construirea unui sens giratoriu la intrarea în Tg. Frumos, la intersecţia cu DN 28. 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Principiul lui Peter şi sportul

Nicolae GRECU

Principiul lui Peter şi sportul

Cei care nu izbutesc să treacă trec graniţa dintre competenţă şi incompetenţă se consideră insultaţi de către cei care observă aceasta.

Filmuletul zilei

opinii

Metamorfoze ale protocronismului sau despre incompetenţa cu ştaif (VII)

Eugen MUNTEANU

Metamorfoze ale protocronismului sau despre incompetenţa cu ştaif (VII)

În ultimul foileton al acestei serii sunt analizate două „contribuţii“ recente ale unor autori români, marcate de manipularea de tip protocronist a unor documente de istorie medievală europeană.

Nu poţi fi misogin când vorbeşti despre mironosiţe

pr. Constantin STURZU

Nu poţi fi misogin când vorbeşti despre mironosiţe

Ziua de mâine, a treia duminică a Paştilor, este consacrată femeilor mironosiţe (purtătoare de miruri la mormântul Domnului). Un bun prilej pentru a vorbi despre condiţia femeii în creştinism.

Este morala creştină compatibilă cu etosul capitalismului?

Aurelian-Petruș PLOPEANU

Este morala creştină compatibilă cu etosul capitalismului?

Azi doresc să vă provoc la reflecţie, fără să mă implic impunând vreun punct de vedere personal care să mă înregimenteze într-o tabără pro sau contra. E un subiect incitant, argumentele variate ale apărătorilor şi acuzatorilor nefiind deloc futile în a decela un răspuns definitiv.

pulspulspuls

Senatoarea de la Iaşi a dat iar iama-n pălării

PULS

Senatoarea de la Iaşi a dat iar iama-n pălării

Nu ştim alţii cum sunt, dar noi, numai când vedem o nouă pălărie a madamei senator PNL de Iaşi Scântei, parcă ne tresaltă inima de ce procopseală pe capul nostru s-a ales încât să avem şansa unei aşa reprezentări în Parlament. Nu, nu vă gândiţi că e la Iaşi madama, căci auzim că pe-aici n-a mai dat de la alegeri încoace, ci undeva pe la Arad, de ziua Regelui, ştiţi voi pasiunea veche.

Caricatura zilei

WC spațial

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.