anunturi
grandchef
mineralia
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

duminica, 26.06.2022

Echipa de robotică Peppers Iaşi organizează sesiuni de pregătire pentru etapele locale ale olimpiadelor de informatică, matematică şi fizică

GALERIE
pregatire olimpiada
 • pregatire olimpiada
- +

Peppers este o echipă din cadrul atelierului de robotică CyLiis, cel mai mare atelier de robotică din Iaşi destinat elevilor de liceu. Scopul principal al echipei este participarea în cadrul celei mai mari competiţii internaţionale de robotică FTC (FIRST Tech Challenge). Rezultatele deosebite, graţie muncii, ambiţiei şi perseverenţei, au propulsat echipa în fruntea clasamentului regional. Drept urmare, au primit premiul “Connect-Motivate Award” în sezonul 2019-2020, şi premiul “Control Award” în sezonul 2020-2021. 

În acelaşi timp, emanciparea valorilor FIRST şi STEM- Science, Technology, Engineering, Mathematics- în comunitate este de mare relevanţă pentru echipă, întrucât reuşeşte să promoveze principiile de educaţie nonformală şi ştiinţele în planul ieşean în fiecare an prin evenimente dedicate educaţiei care atrag un număr semnificativ de participanţi.

Echipa de robotică ieşeană îşi doreşte să ofere elevilor de gimnaziu din România posibilitatea să se pregătească pentru etapele locale ale olimpiadelor de informatică, matematică şi fizică. Concursul se va desfăşura în mediul online pe parcursul mai multor zile după următorul program: 19 februarie (proba de matematică), 20 februarie (proba de fizică), 20 februarie (proba de informatică). Subiectele vor fi realizate de membrii echipei de robotică cu rezultate la etapele judeţene şi naţionale ale olimpiadelor din anii. Ele vor respecta materia din anii precedenţi conform etapelor locale şi judeţene a olimpiadelor la disciplinele prevăzute şi îşi propun stimularea elevilor prin oportunitatea acestei competiţii.

Proba de matematică, susţinută pe 19 februarie, va consta într-un subiect de 20 de exerciţii tip grilă, în 3 ore, în conformitate cu programa etapei judeţene a ONGM, constituind şi un bun antrenament pentru aceasta.

Proba de fizică, care va avea loc pe 27 februarie, va consta în 20 de întrebări tip grilă , timpul de lucru fiind de 2 ore. Subiectele vor urmări modelul programei probei locale a olimpiadei de fizica , având ca scop pregătirea elevilor pentru următoarele concursuri.

Proba de informatică va consta în 2 probleme, timpul de lucru fiind 3 ore. Materia utilizată în implementarea şi înţelegerea problemelor este în conformitate cu materia de la etapa locală de la Olimpiada Naţională de Informatică, iar proba se va desfăşura pe 20 februarie.

Fiecare categorie are clasament separat pentru fiecare clasă şi este organizată şi evaluată în mediul online.

Concursul reprezintă o scrisoare de admiraţie din partea echipei de robotică CyLiis Peppers pentru eforturile profesorilor din România care au sprijinit în permanenţă excelenţa şi organizarea constantă a competiţiilor şcolare. Din acest motiv, ei aşteaptă în număr cât mai mare elevi care doresc să îşi exerseze capacitatea de gândire şi de concentrare şi pe care îi încurajează să se înscrie cu toată încrederea.

Pentru mai multe detalii, puteţi accesa paginile de Facebook şi Instagram ale echipei care se pot găsi la link-ul: linktr.ee/cyliispepp .

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Ce urmează după David?

Nicolae GRECU

Ce urmează după David?

Va rămâne copilul minune din înotul românesc un star nemuritor, rece şi singur sau va fi pionul unei emulaţii atât de necesare în sportul autohton?

opinii

Curentul latinist şi configurarea conştiinţei identitare româneşti moderne (IV)

Eugen MUNTEANU

Curentul latinist şi configurarea conştiinţei identitare româneşti moderne (IV)

Ideile învăţaţilor ardeleni privitoare la originea romană a poporului român şi la caracterul latin al limbii române au fost receptate şi împărtăşite şi de păturile cultivate ale societăţii din Moldova şi Valahia, contribuind la accelerarea procesului de modernizare, în sensul occidentalizării.

Cât de eficiente sunt pieţele?

Aurelian-Petruș PLOPEANU

Cât de eficiente sunt pieţele?

Titlul este extrem de îndrăzneţ deoarece dialectica privind eficienţa sau ineficienţa pieţelor se găseşte permanent într-un impas. Sistemele complexe nu pot fi înţelese dintr-o perspectivă simplistă. Interogaţia poate fi încadrată în ceea ce Andrei Pleşu numea întrebări „mari” sau „ruseşti”, ceea ce poate conduce spre un drum fără oprire. 

Franţa, în echilibru fragil

Alexandru CĂLINESCU

Franţa, în echilibru fragil

Dezavuarea lui Macron şi a politicii sale este fără echivoc. Partidul preşedintelui LREM (La République En Marche) a fost din capul locului o construcţie artificială, o ficţiune. LREM a canibalizat cele două mari partide tradiţionale de la dreapta şi de la stânga (...). Reformele pe care le promitea Macron au rămas, aproape toate, literă moartă. Preşedintele a preferat să apeleze la ceea ce se numeşte „democraţie directă”, organizând dezbateri naţionale (ineficiente) şi înfiinţând organisme artificiale („Convenţia cetăţenească pentru climat” - „cetăţenesc” este un cuvânt magic, sugerând racordarea la tradiţia republicană).

pulspulspuls

Acţiunea Autobuzul la filiala unui partid din Iaşi: crosul poştaşilor la votarea de azi

Acţiunea Autobuzul la filiala unui partid din Iaşi: crosul poştaşilor la votarea de azi

Foială mare de câteva zile la poştalionul ieşean, stimaţi telespectatori. Motivul: nu vreo chestiune profesională sau vreun eveniment legat de instituţiune, ci cu totul altceva: faptul că şeful de la Iaşi, un locotenent de-al menajerului de oraş Grămadă, va candida la alegerile pemepiste din filiala judeţeană, alegeri care au loc chiar astăzi. 

Caricatura zilei

Tik Tok Yoga

Editia PDF

Bancul zilei

Doctorul, panicat de o spargere de teava, suna repede instalatorul: -Hai, te rog, urgent, toata pivnita e inundata din cauza un (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.