Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

duminica, 03.03.2024

Echipa de robotică Peppers Iaşi organizează sesiuni de pregătire pentru etapele locale ale olimpiadelor de informatică, matematică şi fizică

GALERIE
pregatire olimpiada
  • pregatire olimpiada
- +

Peppers este o echipă din cadrul atelierului de robotică CyLiis, cel mai mare atelier de robotică din Iaşi destinat elevilor de liceu. Scopul principal al echipei este participarea în cadrul celei mai mari competiţii internaţionale de robotică FTC (FIRST Tech Challenge). Rezultatele deosebite, graţie muncii, ambiţiei şi perseverenţei, au propulsat echipa în fruntea clasamentului regional. Drept urmare, au primit premiul “Connect-Motivate Award” în sezonul 2019-2020, şi premiul “Control Award” în sezonul 2020-2021. 

În acelaşi timp, emanciparea valorilor FIRST şi STEM- Science, Technology, Engineering, Mathematics- în comunitate este de mare relevanţă pentru echipă, întrucât reuşeşte să promoveze principiile de educaţie nonformală şi ştiinţele în planul ieşean în fiecare an prin evenimente dedicate educaţiei care atrag un număr semnificativ de participanţi.

Echipa de robotică ieşeană îşi doreşte să ofere elevilor de gimnaziu din România posibilitatea să se pregătească pentru etapele locale ale olimpiadelor de informatică, matematică şi fizică. Concursul se va desfăşura în mediul online pe parcursul mai multor zile după următorul program: 19 februarie (proba de matematică), 20 februarie (proba de fizică), 20 februarie (proba de informatică). Subiectele vor fi realizate de membrii echipei de robotică cu rezultate la etapele judeţene şi naţionale ale olimpiadelor din anii. Ele vor respecta materia din anii precedenţi conform etapelor locale şi judeţene a olimpiadelor la disciplinele prevăzute şi îşi propun stimularea elevilor prin oportunitatea acestei competiţii.

Proba de matematică, susţinută pe 19 februarie, va consta într-un subiect de 20 de exerciţii tip grilă, în 3 ore, în conformitate cu programa etapei judeţene a ONGM, constituind şi un bun antrenament pentru aceasta.

Proba de fizică, care va avea loc pe 27 februarie, va consta în 20 de întrebări tip grilă , timpul de lucru fiind de 2 ore. Subiectele vor urmări modelul programei probei locale a olimpiadei de fizica , având ca scop pregătirea elevilor pentru următoarele concursuri.

Proba de informatică va consta în 2 probleme, timpul de lucru fiind 3 ore. Materia utilizată în implementarea şi înţelegerea problemelor este în conformitate cu materia de la etapa locală de la Olimpiada Naţională de Informatică, iar proba se va desfăşura pe 20 februarie.

Fiecare categorie are clasament separat pentru fiecare clasă şi este organizată şi evaluată în mediul online.

Concursul reprezintă o scrisoare de admiraţie din partea echipei de robotică CyLiis Peppers pentru eforturile profesorilor din România care au sprijinit în permanenţă excelenţa şi organizarea constantă a competiţiilor şcolare. Din acest motiv, ei aşteaptă în număr cât mai mare elevi care doresc să îşi exerseze capacitatea de gândire şi de concentrare şi pe care îi încurajează să se înscrie cu toată încrederea.

Pentru mai multe detalii, puteţi accesa paginile de Facebook şi Instagram ale echipei care se pot găsi la link-ul: linktr.ee/cyliispepp .

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Tehnologia şi hoţia

Nicolae GRECU

Tehnologia şi hoţia

Pe lângă fapul că sistemele VAR sunt la început de drum şi disponibile la progres, ai noştri manageri de la FRF şi-au furat căciulile preferând softuri ieftine şi proaste.

opinii

Împăratul e (din nou) gol!

Lucian LEUȘTEAN

Împăratul e (din nou) gol!

I se spune Dumnezeu. Sau Împăratul. Nu acceptă să fie contrazis. I se pare că e de neînlocuit. Deși e în prag de pensie, vrea al treilea mandat la conducerea Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași. Se laudă continuu cu marile lui realizări. Tocmai i s-a tipărit o carte de 300 de pagini în cadrul căreia ne explică cele 80 de cazuri în care ne-a făcut un mare bine. Nu a existat nicio situație, evident, în care să fi greșit. Nu a călcat strâmb niciodată vreme de opt ani. Nici nu prea îl merităm, la cât de bun e. Cine îl critică nu e doar un ingrat, ci chiar un potențial infractor. Pentru că el e Legea, e singurul care o înțelege și o explică neofiților, adică nouă, tuturor celorlalți. E Tudorel Toader.

Spaţiul sacru (2)

arh. Ionel OANCEA

Spaţiul sacru (2)

Pentru a răspunde la întrebarea „în ce măsură utilizarea unui nou material de construcţie în arhitectura bisericilor poate duce la viziuni înnoitoare fără ca procesul să producă discontinutăţi în tradiţia spaţiului sacru”, îmi pare relevantă povestea bisericii de lemn din Albac, satul martirului Horia, el însuşi meşter în construirea bisericilor de lemn. 

Pas cu pas, către o mascaradă electorală

Alexandru CĂLINESCU

Pas cu pas, către o mascaradă electorală

E drept că cele două partide, dar mai ales PSD-ul, au datorii mari faţă de Iohannis: le-a înlesnit (ce zic: le-a năşit) alianţa şi a facilitat instalarea PSD-ului în poziţie de forţă. După ce că au un bilanţ jalnic, cele două mandate ale lui Iohannis ne aruncă înapoi, în vremurile partidului unic. Dar cine putea bănui, în 2014, ce voia să însemne, pentru Iohannis, o guvernare „pas cu pas”?

pulspulspuls

Azi, ediţie specială, de uichend şi de primăvară: despre ce mai chicoteşte lumea prin instituţiile ieşene?

Azi, ediţie specială, de uichend şi de primăvară: despre ce mai chicoteşte lumea prin instituţiile ieşene?

E uichend azi, atunci fără politichie, aşa cum am stabilit! ca să ne tihnească, şi să mai şi râdem olecuţă, nu numai să ne încruntăm, nu-i aşa. Iar pe azi, dacă tot a început şi primăvara calendaristică, am zis să facem şi noi aicea o ediţie tematică: despre ce mai chicoteşte lumea prin instituţii. Deci, să începem!

Caricatura zilei

Mărțișor

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri