Echipa de robotică Peppers Iaşi organizează sesiuni de pregătire pentru etapele locale ale olimpiadelor de informatică, matematică şi fizică

luni, 14 februarie 2022, 10:42
2 MIN
 Echipa de robotică Peppers Iaşi organizează sesiuni de pregătire pentru etapele locale ale olimpiadelor de informatică, matematică şi fizică

Peppers este o echipă din cadrul atelierului de robotică CyLiis, cel mai mare atelier de robotică din Iaşi destinat elevilor de liceu. Scopul principal al echipei este participarea în cadrul celei mai mari competiţii internaţionale de robotică FTC (FIRST Tech Challenge). Rezultatele deosebite, graţie muncii, ambiţiei şi perseverenţei, au propulsat echipa în fruntea clasamentului regional. Drept urmare, au primit premiul “Connect-Motivate Award” în sezonul 2019-2020, şi premiul “Control Award” în sezonul 2020-2021. 

În acelaşi timp, emanciparea valorilor FIRST şi STEM- Science, Technology, Engineering, Mathematics- în comunitate este de mare relevanţă pentru echipă, întrucât reuşeşte să promoveze principiile de educaţie nonformală şi ştiinţele în planul ieşean în fiecare an prin evenimente dedicate educaţiei care atrag un număr semnificativ de participanţi.

Echipa de robotică ieşeană îşi doreşte să ofere elevilor de gimnaziu din România posibilitatea să se pregătească pentru etapele locale ale olimpiadelor de informatică, matematică şi fizică. Concursul se va desfăşura în mediul online pe parcursul mai multor zile după următorul program: 19 februarie (proba de matematică), 20 februarie (proba de fizică), 20 februarie (proba de informatică). Subiectele vor fi realizate de membrii echipei de robotică cu rezultate la etapele judeţene şi naţionale ale olimpiadelor din anii. Ele vor respecta materia din anii precedenţi conform etapelor locale şi judeţene a olimpiadelor la disciplinele prevăzute şi îşi propun stimularea elevilor prin oportunitatea acestei competiţii.

Proba de matematică, susţinută pe 19 februarie, va consta într-un subiect de 20 de exerciţii tip grilă, în 3 ore, în conformitate cu programa etapei judeţene a ONGM, constituind şi un bun antrenament pentru aceasta.

Proba de fizică, care va avea loc pe 27 februarie, va consta în 20 de întrebări tip grilă , timpul de lucru fiind de 2 ore. Subiectele vor urmări modelul programei probei locale a olimpiadei de fizica , având ca scop pregătirea elevilor pentru următoarele concursuri.

Proba de informatică va consta în 2 probleme, timpul de lucru fiind 3 ore. Materia utilizată în implementarea şi înţelegerea problemelor este în conformitate cu materia de la etapa locală de la Olimpiada Naţională de Informatică, iar proba se va desfăşura pe 20 februarie.

Fiecare categorie are clasament separat pentru fiecare clasă şi este organizată şi evaluată în mediul online.

Concursul reprezintă o scrisoare de admiraţie din partea echipei de robotică CyLiis Peppers pentru eforturile profesorilor din România care au sprijinit în permanenţă excelenţa şi organizarea constantă a competiţiilor şcolare. Din acest motiv, ei aşteaptă în număr cât mai mare elevi care doresc să îşi exerseze capacitatea de gândire şi de concentrare şi pe care îi încurajează să se înscrie cu toată încrederea.

Pentru mai multe detalii, puteţi accesa paginile de Facebook şi Instagram ale echipei care se pot găsi la link-ul: linktr.ee/cyliispepp .

Comentarii